В Чернівецькій області переселенці,які проживають у транзитному містечку,мають комфортні умови за мінімальну місячну плату

В Чернівецькій області переселенці,які проживають у транзитному містечку,мають комфортні умови за мінімальну місячну плату

31.01.15 16:45 0 617
Протягом листопада-грудня 2014 року у трьох областях України – Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській - тривав процес спорудження семи транзитних містечок для тимчасово переміщених осіб зі сходу країни.

Офіційне відкриття першого транзитного містечка відбулося 22 січня у Харкові. Це транзитне містечко - сучасний житловий комплекс з комфортними умовами проживання, повністю укомплектований меблями та має всі комунікації. Проте стає очевидним, що для того, аби підтримувати добробут у тимчасовому містечку та забезпечити комфортні умови проживання тимчасово переміщених осіб необхідно було встановити мінімальну суму коштів, які люди щомісяця сплачуватимуть за проживання. Комунальні служби встановили дійсно мінімальну вартість послуг, а саме - 102 грн. 30 коп. на місяць з кожної особи. Ці кошти необхідні для сплати комунальних послуг, зокрема електроенергії, водопостачання, опалення, обслуговуючого персоналу тощо.

Слід зазначити, що ця сума в рази менша за вартість аренди квартири у Харкові та області. Проте умови, створені у цих будиночках, гарантують кожному комфортне проживання. За 102 грн. 30 коп. на місяць переселенці проживають у будиночках, які укомплектовані ліжками, шафами, матрацами, наматрацниками, постільним приладдям, столами, стільцями, кухонним інвентарем (посудом, столовими приборами тощо), холодильниками, засобами особистої гігієни, санвузлами відповідно до запланованої чисельності людей. Таким чином, мешканці забезпечені усім необхідним для вирішення питань побутового характеру.

Особливу увагу під час облаштування містечка приділили малечі, адже наразі там вже проживає 148 дітей. Зокрема на подвір’ях споруджено дитячі майданчики з дотриманням усіх норм технічної безпеки, де маленькі хлопчики та дівчата мають змогу весело і безпечно провести вільний час. Також у тимчасовому житлі створені всі умови для дітей з обмеженими можливостями.

Наразі в харківських модульних будиночках проживає 296 людей зі Сходу, в тому числі 36 - з обмеженими можливостями, але наразі продовжується розселення. Всього в транзитному містечку планується розмістить 383 мешканця з Донецької та Луганської областей.

Кожна родина оформлює договір на місяць з можливістю продовження, відповідно до якого гарантується надання усіх послуг для комфортного проживання.

Нагадаємо, що відкриття містечка стало можливим завдяки всебічній гуманітарній допомозі з боку уряду Німеччини й особистій участі Надзвичайного та Повноважного посла ФРН в Україні доктора Крістофа Вайля.

Невдовзі планується відкриття транзитних містечок у Запоріжжі (544 місць), Дніпропетровську (456 місць) та Дніпропетровській області: у містах Дніпродзержинськ (470 місць), Нікополь (456 місць), Кривий Ріг (424 місця), Павлоград (640 місць). Всього у модульних будиночках проживатиме близько 3500 людей зі сходу країни.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному міліціонери ...
Наступна новина: Харківські дослідники ...

КОМЕНТАРІ