Харківські дослідники створили для Рівного схему санітарної очистки міста

Харківські дослідники створили для Рівного схему санітарної очистки міста

31.01.15 16:50 0 843
Більше задніх Рівне не пасе. Тривалий час наш обласний центр був одним з небагатьох, що не мав схеми санітарної очистки міста. Нині її вже розробили. Допомогли у цьому харківські дослідники.

Півроку роботи та майже 700 сторінок. Харківські дослідники створили для Рівного схему санітарної очистки міста. Обійшлась бюджету вона в 309 тисяч гривень, хоча спочатку на неї планували витратити півмільйона. Створити таку схему рівненську владу через суд змусили громадські активісти.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Тут передбачено все. І схема розташування контейнерів, і схема транспортування та переробки великогабаритного та будівельного сміття, бо воно зараз все розділене, що і куди має вивозитися і в яких кількостях. Більше того, вони навіть дослідили морфологію сміття. Вони викинули кожен бак і дослідили, яке сміття є і скільки його. Це дуже цікава річ і від цього залежить потім як його переробляти.

Олександр Даюк, спеціаліст відділу благоустрою управління ЖКГ Рівного:

- Це комплексний документ, який передбачає не тільки поводження із побутовими відходами, а й взагалі комплекс робіт, які передбачені на санітарне утримання міста. Це і прибирання доріг та тротуарів, поводження із зеленими насадженнями.

Схема санітарної очистки міста дозволить зробити обласний центр ще чистішим, переконаний і депутат Рівнеради та екс-директор «Санкому» Святослав Євтушенко. Окрім того, допоможе вона вирішити й деякі суперечливі питання.

Святослав Євтушенко, депутат Рівнеради:

- Наприклад, на Набережній є два будинки, яким не подобається, де стоять контейнери. Вранці приходять одні люди і пересовують контейнери в одне місце, а ввечері приходять інші люди і пересовують в інше місце. А схемою буде визначено, де саме будуть стояти ті контейнери, щоб їх вже не мали права пересовувати туди-сюди. Те саме з приватним сектором. Багато контейнерів стоять на майданчиках не відповідаючи жодним санітарним нормам, тобто це ті речі, які стосуються кожного рівнянина.

Ознайомитися із схемою санітарної очистки міста можуть і всі охочі рівняни. Показати її обіцяють усім, хто звернеться до управління житлово-комунального господарства. Зауваження громади радо врахують, каже очільник Рівного Володимир Хомко, тим паче поки харків'яни не внесуть всі корективи до схеми, з ними до кінця не розрахуються. А боргує місто їм ще майже 200 тисяч.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- У нас є зауваження щодо однієї частини міста. Ми зараз перевіряємо розташування контейнерних майданчиків, можливо ми внесемо деякі зміни. Часто буває, що з точки зору вченого, раціонально розмістити контейнер тут, а люди не хочуть там, бо можливо, то буде в когось під вікном. Ми мусимо врахувати позицію і людей.

Затвердити схему санітарної очистки міста планують вже на найближчій сесії Рівнеради. Розрахована вона на наступні 15 років. Харківські дослідники обіцяють допомогти Рівному втілити її у життя.

sfera-tv.com.ua

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ