У Львівській області у Золочеві смолоскипним маршем вшанували пам'ять героїв Крут

У Львівській області у Золочеві смолоскипним маршем вшанували пам'ять героїв Крут

31.01.15 08:10 0 698
Мешканці Золочева 29 січня 2015 року з ініціативи ВО "Свобода" смолоскипним маршем вшанували пам'ять героїв Крут. Хід розпочали від пам'ятника В'ячеславу Чорноволу і завершили біля хреста "Борцям за волю України". Участь у заході взяли місцеві патріоти із Золочівської районної організації ВО "Свобода", Золочівської самооборони, працівники районної державної адміністрації та районної ради, волонтери та інші небайдужі громадські демократичні сили.

Біля хреста "Борцям за волю України" отець Юрій Галабуда провів поминальне богослужіння за душі загиблих воїнів і студентів-героїв Крут.

Під час віча голова Золочівської районної організації ВО "Свобода" Андрій Леськів повідомив: "Без минулого ми не будемо мати майбутнього. Ми повинні пам'ятати нашу історію. Саме Україна відзначає день пам'яти героїв Крут. Цей бій є один із тих прикладів боротьби нашого українського народу за свою волю та незалежність. Цих 300 хлопців вистояли у нерівному бою п'ять годин, після чого більшовицька орда змела їх. Також 28 хлопців захопили в полон, цілу ніч катували і на ранок розстріляли. Тільки через місяць вдалося знайти 30 понівечених тіл, які поховані у Києві на Аскольдовому кладовищі. можна провесті порівняння з подіями, які відбуваються на Сході України, де наші хлопці відчайдушно боронять неньку Україну".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: На Львівщині зіткнулись ...

КОМЕНТАРІ