У Львівській області у Городку вшанували героїв Крут

У Львівській області у Городку вшанували героїв Крут

31.01.15 10:07 0 702
На Львівщині у місті Городок 29 січня 2015 року відбулися заходи з нагоди 97-ї річниці бою під Крутами. Організаторами заходу виступили Городоцька районна організація МГО "Сокіл" за підтримки ВО "Свобода".

Спершу в приміщенні Народного дому для шкільної молоді відбувся показ фільму "Україна – забута історія – Крути – Молода Кров". Головна мета показу кінострічки – висвітлити хронологію тих героїчних подій для України, а також наголосити, що не плин часу створює відстані, а людська пам'ять: чим довше ми пам'ятаємо історичні події – тим менша вірогідність їх повторення в майбутньому.

Згодом біля пам'ятника Тарасові Шевченку почали формувати колону для проведення смолоскипного маршу. Під супроводом націоналістичних гасел активісти рушили вулицями Городка.

Депутат обласної ради від ВО "Свобода" Галина Пирч зазначила: "Бій під Крутами – це безумовно героїчна, але водночас і трагічна сторінка в українській історії, з якої ми повинні зробити належні висновки. Неможливо не захоплюватися мужністю і самопожертвою, проявленою київськими студентами, курсантами та гімназистами 95 років тому. Це був прояв патріотизму та героїзму у найвищому розумінні цих слів. Але, якщо хтось скаже, що їхня боротьба нічим не увінчалася, то буде неправий".

Як повідомив депутат Городоцької міської ради від ВО "Свобода" Володимир Желих: "Патріотизм юнаків-крутівців виявився сильнішим за зброю та жорстокість".

Організатор заходу, місцевий активіст Андрій Хамик, додав: "Спіраль історії повторюється. Як колись,так і цвіт нації захищає Україну від окупанта. Але ми сильні, бо це наша земля та наші герої".

Після віча місцевий священнослужитель отець Тарас Цікало відслужив панахиду за всіх українських героїв.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ