У Миколаєві,що на Львівщині,вшанували 97-му річницю подвигу героїв Крут

У Миколаєві,що на Львівщині,вшанували 97-му річницю подвигу героїв Крут

31.01.15 14:56 0 720
У центрі міста Миколаїв 29 січня 2015 року кілька десятків людей зібралися, щоб згадати героїв-крутянців.

Вшанували пам'ять загиблих у бою під Крутами хвилиною мовчання, також за душі померлих героїв запалили лампадки. Після чого отці відслужили панахиду та спільно з громадою помолилися за тих, хто віддав своє життя за незалежну Україну.

Під час віча народний депутат України VII скликання, автор постанови "Про відзначення на державному рівні подвигу героїв Крут" свободівець Андрій Міщенко зазначив, що українці вшановують перемогу духу: "Нація, яка сотні років не мала своєї держави, сколихнулася від подвигу 300 студентів. 14-річний юнак, коли його вели на розстріл, заспівав "Ще не вмерла Україна", після чого славень підхопили десятки крутянців, а згодом й вся Україна. Також рік тому бандерівське гасло "Слава Україні!" лунало лише від свободівців на Майдані, а його активно підхопили мільйони українців. То ж чому Путін пішов на Україну? Та бо він розуміє, що валяться основи їхньої імперської ідеології, а Україна стає повноцінною потужною державою".

Під час виступу депутат Миколаївської районної ради від ВО "Свобода" Михайло Галущак зазначив: "Нас 24 роки, за словами Шевченка, виховували гречкосіями та свинопасами, запевняючи, що нам не доведеться обороняти свою країну від ворога. Однак є в історії таке правило – нація, яка не хоче заплатити малу жертву, буде платити велику. Тому ми повинні бути сильними і розуміти, що, незважаючи на те, чи ми підготовлені чи ні, ми повинні боронити свою незалежність. Набагато краще воювати за свою домівку за тисячу кілометрів, ніж за кілька кілометрів. Як би не було страшно, якою б ця війна не була – немає іншого виходу, ніж дати відсіч ворогу".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ