Тернопілля: обласні заходи до Дня Героїв цьогоріч відзначатимуться на Бережанщині

Тернопілля: обласні заходи до Дня Героїв цьогоріч відзначатимуться на Бережанщині

31.01.15 14:34 0 643
Таку пропозицію висловив голова обласної ради Василь Хомінець під час робочої поїздки у Бережанський район. На зустрічі із керівництвом районної ради очільник області зазначив, що Бережанщина має багату історію визвольних змагань. «Ця земля дала Україні велику кількість славних героїв. Саме тут поблизу села Божиків, у лісі біля хутора Лози, відбувся останній бій боївки УПА з кагебістами. Цьогоріч у квітні минає 55 років від цієї події з історії українського визвольного руху», – наголосив Василь Хомінець. Очільник області запропонував створити оргкомітет та провести його засідання наприкінці лютого, щоб обговорити та затвердити основні заходи.

На засіданні також обговорювалися питання формування районного бюджету, піднімалися екологічні питання. Голова обласної ради закликав керівництво району шукати шляхи співфінансування у вирішенні нагальних питань, активніше беручи участь у різних проектах для органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, 20 листопада на сесії обласної ради депутати прийняли рішення про оголошення 2015 року Роком повстанської звитяги на честь 55 річниці бою вояків УПА під хутором Лози Бережанського району.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ