На Волині правоохоронці здали кров пораненим бійцям АТО

На Волині правоохоронці здали кров пораненим бійцям АТО

31.01.15 17:57 0 829
Міліціонери з ініціативи начальника УМВС України у Волинській області полковника міліції Петра Шпиги стали учасниками благодійної акції зі збору донорської крові для тих військовослужбовців і правоохоронців, котрі отримали поранення у ході проведення антитерористичної операції.

Здавати кров до Волинської обласної станції переливання крові на чолі із головним міліціонером області прибули його заступники, а також особовий склад управління по боротьбі з організованою злочинністю. Кожен із них розуміє важливість створення банку крові для своєчасного надання необхідної медичної допомоги пораненим у зоні бойових дій.

– Здавши кров, ми хотіли б допомогти у такий нелегкий час нашим хлопцям, які стоять на лінії вогню. Якщо кожен співробітник міліції, поділившись частиною своєї крові, врятує життя бійцю, то здійснить вагомий та непосильний вклад у нашу спільну справу. Ми на власному прикладі демонструємо готовність допомагати нашим землякам, які відгукнулися і стали на захист держави, – прокоментував Петро Шпига.

За словами головного міліціонера, акція триватиме впродовж кількох днів. Тож поділиться своєю кров'ю особовий склад усіх підрозділів обласного управління міліції.

Керівник УБОЗу Євген Березін відзначив, що проблема донорства вкрай актуальна нині, коли захисники Батьківщини отримують важкі поранення.

Завідувач відділення донорського комплектування Волинської обласної станції переливання крові Любов Максимюк розповіла, яким чином здійснюється процедура забору крові та обмеження для донорів. Вона зауважила:

- Поранені потребують термінового переливання крові та її компонентів. Часто переливання крові – це єдиний шанс, аби врятувати життя. Тому приємно, що багато громадян не стоять осторонь проблеми, самі виявляють ініціативу.

За підрахунками медиків майже сорок правоохоронців поповнили банк крові майже 15-ма літрами.

Міліціонери, як і всі донори, отримали два дні вихідних. Проте зазначили, що відпочивати їм ніколи, адже частина особового складу волинської міліції виконує завдання на Сході країни.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники ...
Наступна новина: На Вінничині 53-річний ...

КОМЕНТАРІ