У Рівненській області рятувальники провели лекцію для школярів

У Рівненській області рятувальники провели лекцію для школярів

31.01.15 15:43 0 661
В місті Дубно на базі загальноосвітньої школи №7 продовжує свою роботу клас-музей пожежної охорони. Щомісяця його відвідують сотні школярів з усіх навчальних закладів міста та прилеглих сіл. За майже рік роботи клас-музей відвідало більше 2 тисяч школярів.

Зокрема, 29 січня до музею завітали учні ЗОШ №5. Перед школярами иступили співробітники Дубенського міськрайонного сектору та 5-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС, які у цікавій та зрозумілій дітям формі розповіли про будні рятувальників, основні напрямки діяльності Служби порятунку Рівненщини, а також нагадали основні чинники небезпеки у зимовий період та дотримання правил безпечної життєдіяльності.

Разом з тим, співробітники ДСНС розповіли учням про необхідність дотримання правил пожежної безпеки та порядок дій у разі виникнення загрози здоров’ю та життю людини. По завершенню відвідин музею з метою закріплення отриманих знань всі школярі отримали агітаційні плакати та листівки.

До речі, місцеві рятувальники постійно опікуються проблемами музею, поповнюючи виставочні експонати, а також періодично беруть участь у навчальному процесі та вдосконалюють знання дітей шляхом матеріально-технічного оснащення класу. Спільно з освітянами вони широко використовують можливості класу-музею, особливо під час проведення в загальноосвітніх та дошкільних закладах області тижнів знань безпеки життєдіяльності.

Як зазначає начальник ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук: «На сьогоднішній день подібні класи-музеї пожежно-рятувальної служби функціонують у багатьох районах області. Головна мета їх роботи – це посилення профілактичної-роз’яснювальної роботи серед дітей з питань більш поглибленого навчання їх вимогами правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, що в свою чергу забезпечує зменшення випадків виникнення пожеж, надзвичайних подій та вберігає від трагедій найцінніший скарб людства – дитяче життя».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ