Прокуратура міста Луцька - на захисті прав громадян та інтересів держави

Прокуратура міста Луцька - на захисті прав громадян та інтересів держави

02.02.15 15:00 0 942
Прокуратурою міста у взаємодії з іншими правоохоронними органами, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування і державного контролю минулоріч було вжито низку узгоджених заходів, спрямованих на підвищення ефективності протидії злочинності.

Як повідомив прокурор міста Луцька Андрій Кучер, завдяки скоординованим діям усіх правоохоронних органів міста в обласному центрі Волині вдалось досягти зниження рівня злочинності. Зменшилася у 2014 році кількість облікованих Луцьким МВ УМВС України у Волинській області кримінальних правопорушень. Майже вдвічі менше вчинили у Луцьку минулоріч злочинів проти життя та здоров’я, хуліганств та розбійних нападів. Зменшилася також кількість злочинів, вчинених в стані сп’яніння та особами, які раніше вчиняли злочини. Наполовину менше обліковано й кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми.

Проте вищою від середньої по області в Луцьку є частка вчинених на території міста злочинів проти власності.

Завдяки вжитим прокуратурою організаційним заходам щодо активізації та посилення роботи слідчих слідчого відділу Луцького міського відділу УМВС України в області упродовж 2014 року до суду скеровано з обвинувальними актами 501 кримінальне провадження.

Прокуратурою міста Луцька з питань нагляду за діяльністю Луцького МВ УМВС України в області впродовж 2014 року внесено 18 документів прокурорського реагування щодо працівників за допущені ними порушення під час службової діяльності. За результатами розгляду цих документів реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 39 осіб.

За участю прокурорів прокуратури міста впродовж 12 місяців 2014 року судами розглянуто з постановлениям вироків 448 кримінальних проваджень.

Прокуратурою міста Луцька приділялася також підвищена увага питанням захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави.

Упродовж 2014 року (до – набрання 26 жовтня 2014 року чинності нової редакції Закону України "Про прокуратуру") при здійсненні нагляду за додержанням і застосуванням законів проведено ряд результативних перевірок, за наслідками яких розпочато 6 кримінальних проваджень, внесено 103 документа прокурорського реагування, за результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 95 посадовців, з яких 50 - працівники органів державного контролю, скасовано 19 незаконних актів, відшкодовано 11722 тис. грн., з них 130 тис. грн. – до бюджету.

Перевірками прокуратури міста Луцька виявлялися факти невиплати керівниками підприємств заробітної плати, прихованих трудових відносин. За результатами перевірок у даній сфері розпочато 2 кримінальних провадження, які з обвинувальними актами скеровано до суду, внесено 6 подань, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 посадові особи, в тому числі 3 органу контролю, виплачено заборговану заробітну плату на суму 541 тис. грн., до суду подано 7 заяв про видачу судових наказів на суму 68 тис. грн.

Прокуратурою міста спрямовувалися зусилля і на соціальний захист пільгових категорій громадян, у тому числі інвалідів і ветеранів війни, додержання конституційних прав громадян на охорону здоров'я, повноти сплати єдиного соціального внеску. З цих питань прокуратурою міста внесено 11 подань, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 16 посадових осіб, з них 10 посадових осіб органів контролю, за документами прокурорського реагування відшкодовано 9 тис. грн., заявлено 7 позовів на суму 418 тис. грн.

На постійному контролі прокуратури міста Луцька перебуває питання здійснення державних закупівель органами місцевого самоврядування, влади та контролю товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти.

Так, на зазначеному напрямку діяльності прокуратурою міста Луцька впродовж 2014 року внесено 10 подань, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 члени тендерних комітетів, 2 службові особи дошкільних навчальних закладів, виявлялися кримінально-карані діяння.

На захист прав дітей прокуратурою міста проведено ряд результативних перевірок, за результатами яких внесено 20 подань, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 14 посадових осіб органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади, відшкодовано 64 тис. грн. у сфері соціального захисту дітей, пред’явлено 2 позови з метою захисту житлових та соціальних прав дітей на суму 435 тис. грн.

З огляду на пріоритетність питання захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних правовідносин прокуратурою міста 2014 року вживались скоординовані заходи, спрямовані на усунення та попередження в обласному центрі порушень земельного законодавства. Минулоріч прокуратурою обласного центру на вказаному напрямку внесено 8 подань, до відповідальності притягнуто 8 службових осіб, з них 4 органу контролю, пред’явлено позови на загальну суму 3,23 млн. грн., в тому числі про визнання незаконними рішень міської ради, за результатами перевірок розпочато 2 кримінальні провадження.

Упродовж 2014 року прокуратурою міста Луцька при здійсненні представницьких повноважень подано до суду 65 позовних заяв на суму 8,6 млн.грн., з яких - в інтересах громадян на суму 1,4 млн. грн., в інтересах держави – на 7,2 млн.грн. 61 позовну заяву прокуратури на суму 7,4 млн.грн. минулоріч задоволено.

Крім того, в 2014 році прокуратурою міста оскаржено 9 незаконних рішень Луцької міської ради та виконавчого комітету.

За позовами прокурора упродовж 2014 року виконано судових рішень на загальну суму 2,3 млн. грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міліція затримала ...

КОМЕНТАРІ