Прокурор Вінницької області розповів про напрацювання та плани на майбутнє

Прокурор Вінницької області розповів про напрацювання та плани на майбутнє

02.02.15 14:18 0 696
Про проведену роботу, наявні напрацювання та плани на майбутнє розповів прокурор Вінницької області В'ячеслав Соколовий журналістам під час прес-конференції.

Очільник прокуратури звернув увагу присутніх на те, що відповідно до Закону України "Про прокуратуру" органи прокуратури на виконують функцію нагляду за додержанням і застосуванням законів виключно у формі представництва інтересів громадян або держави в суді.

Крім того, В'ячеслав Соколовий розповів про зміни в системі та структурі органів прокуратури. Зокрема, він зазначив, що Законом передбачено функціонування регіональних, місцевих та військових прокуратур, тому на Вінниччині вже ліквідовані Козятинська, Жмеринська транспортні та міжрайонна природоохоронна прокуратури.

Обмежено і граничну чисельність працівників органів прокуратури Вінниччини. Так, у серпні минулого року скорочено 43 працівники. На по області підлягає скороченню ще 144 штатні одиниці. Таким чином, загальна чисельність оперативних, технічних працівників та державних службовців органів прокуратури області складатиме не більше 430 працівників.

"Водночас, незважаючи на зменшення штатної чисельності, працівники органів прокуратури, розуміючи відповідальність перед суспільством, й надалі продовжують сумлінно виконувати покладені обов’язки", - зазначив прокурор області.

Так, минулого року прокуратурою здійснено процесуальне керівництво більше ніж у 21-й тисячі кримінальних проваджень. Заявлено понад тисячу двісті позовів, вартість майнових прав, на захист яких внесена більша частина позовів, становить 136,5 млн грн. Реально стягнено за судовими рішеннями майже 60 млн грн, що становить понад 100 % від рішень, які набрали законної сили.

Виявлено та затримано двох членів терористичної організації «ЛНР», яким у подальшому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України.

До суду направлено 51 обвинувальний акт стосовно 59 осіб про злочини з ознаками корупції.

Поновлено права майже 500 дітей, на їх користь відшкодовано 750 тис грн. Розпочато 21 кримінальне провадження у сфері охорони дитинства, з яких 16 - направлено до суду.

Уже протягом поточного року органами прокуратури Вінниччини в суди подано 49 позовів на захист інтересів громадян та держави на загальну суму майже 8 млн грн. Попереджено незаконне відчуження земель сільськогосподарського призначення площею майже 340 га вартістю 4,3 млн гривень.

Розкрито три вбивства, вчинені в умовах неочевидності, злочинців затримано та арештовано.

Оголошено про підозру у вчиненні корупційних злочинів 8 особам у 7 кримінальних провадженнях.

Крім того, В'ячеслав Соколовий відповів на чисельні запитання журналістів, які стосувались гучних кримінальних проваджень, про допомогу та участь у АТО працівників прокуратури та інші.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ