Міліціонери провели профілактичну зустріч з ужгородськими гімназистами

Міліціонери провели профілактичну зустріч з ужгородськими гімназистами

02.02.15 09:11 0 714
Старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей УМВС області підполковник Андрій Курта в довірливій та невимушеній бесіді застерігав старшокласників гімназії м.Ужгорода, аби вони не стали на слизьку стежину криміналу.

Днями в Ужгородську гімназію завітав гість-правоохоронець. Старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей УМВС області підполковник Андрій Курта виступив із лекцією перед учнями 6-7 класів.

Темою бесіди була проблематика дитячої злочинності. Зокрема, гість у міліцейських погонах роз′яснив підліткам, з якого віку настає адміністративна та кримінальна відповідальність, які заходи примусового впливу застосовуються до неповнолітніх за вчинення тих чи інших правопорушень.

Окремо було порушено проблему вживання неповнолітніми наркотиків, алкоголю та тютюнопаління. З приводу цього слухачам продемонстрували відеоролик відповідної тематики.

Гімназисти з цікавістю слухали виступ підполковника міліції, задавали різного роду запитання, на які отримували змістовні відповіді.

- Окремо хочу звернутись до батьків, педагогів, - каже підполковник Андрій Курта. - Уважніше ставтесь до виховання ваших дітей. Більше цікавтеся їхнім способом життя, їхніми інтересами, колом друзів та дозвіллям. Пам′ятайте, що злочину завжди легше зарадити, ніж потім пожинати його гіркі плоди. Тим паче, коли йдеться про дітей – майбутнє нашої нації!

За статистикою, з початку року неповнолітні злочинці скоїли на Закарпатті 10 злочинів, що набагато менше, ніж за аналогічний період минулого року. На міліцейському обліку нині перебувають 166 неповнолітніх правопорушників.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: На Вінничині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ