На Вінничині зміни до Закону про підтримку сільського господарства - реальна державна допомога дрібним сільськогосподарським товаровиробникам

На Вінничині зміни до Закону про підтримку сільського господарства - реальна державна допомога дрібним сільськогосподарським товаровиробникам

02.02.15 12:41 0 687
Президент Петро Порошенко підписав Закон № 87-VIII «Про внесення зміни до статті 172 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Ухвалені зміни знімають обмеження щодо потужностей тваринницьких ферм та комплексів, які можуть претендувати на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції. Таким чином, здійснюється реальна державна підтримка не лише великих, а й середніх та дрібних сільськогосподарських товаровиробників.

До переліку об'єктів, вартість яких може бути частково відшкодовано, також додано доїльні зали та створені на кооперативних засадах м'ясопереробні пункти.

Очікується, що Закон сприятиме залученню дрібних та середніх сільськогосподарських товаровиробників до будівництва нових та реконструкції існуючих об'єктів у галузі тваринництва, що дозволить збільшити поголів'я тварин та підвищить обсяги виробництва високоякісної продукції тваринництва. Також Закон забезпечить збереження існуючих та створення нових робочих місць, підвищення рівня зайнятості населення, покращення умов праці.

Зміни до Закону «Про державну підтримку сільського господарства України» було розроблено за результатами численних звернень із регіонів у зв'язку з набранням чинності 1 січня поточного року статті 33 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», якою забороняється реалізація і обіг необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також туш або частин туш парнокопитних та інших копитних подвірного забою на агропродовольчих ринках.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На КП «Луцькводоканал» ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ