На Житомирщині правоохоронці розслідують чергові випадки шахрайств

На Житомирщині правоохоронці розслідують чергові випадки шахрайств

02.02.15 09:47 0 715
Упродовж минулої доби до міліційних райвідділів області звернулись двоє полісян із заявами про ошуканство «банківських працівників».

До Баранівського райвідділу УМВС звернулась 27-річна жителька райцентру, яка повідомила, що через власну необережність втратила з рахунку 7 тисяч гривень.

Жінка розповіла, що увечері до неї зателефонував чоловік, який представився працівником банку та, під приводом уточнення персональних даних, дізнався усю конфіденційну інформацію. Тільки за кілька годин, отримавши смс-сповіщення з фінансової установи про зняття з її рахунку грошей, вона зрозуміла, що стала жертвою шахрая та звернулась до міліції.

З аналогічною заявою до Житомирського РВ УМВС звернулась 43-річна жителька с. Високої Печі. Через власну необережність та довірливість жінка позбулась 2500 гривень з особистого банківського рахунку.

Нині тривають заходи щодо встановлення осіб зловмисників.

Разом з тим правоохоронці звертаються до громадян: зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам'ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

- нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі;

- уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон;

- якщо вас переконують у ризику втратити кошти через «збій системи» чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати особисті дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній банківській картці вказані номери телефонів).

Пам'ятайте, у таких ситуаціях ваша фінансова безпека залежить тільки від вас!

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Система оповіщення ...
Наступна новина: На Волині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ