Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за січень

Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за січень

02.02.15 11:02 0 720
31 січня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулась оперативна нарада по підведенню підсумків роботи оперативно-рятувальної служби за минулий місяць. Нарада проходила під головуванням начальника У ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея. Керівництвом Управління розглядалися питання щодо стану оперативної готовності й реагування на надзвичайні ситуації, наглядово-профілактичної діяльності та організації заходів цивільного захисту, стану виконавчої дисципліни та дотримання законів України. Окрім підведення підсумків за січень, було визначено й пріоритети на майбутнє.

Особлива увага керівництва оперативно-рятувальної служби Закарпаття зверталась на переведення територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту в режим підвищеної готовності та заходи, що вживаються підпорядкованими підрозділами Управління задля забезпечення реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути у такий період.

Як зауважили у своїх доповідях заступники начальника Управління ДСНС області за напрямками діяльності, за звітний період у краї виникло 93 пожежі. На жаль, спостерігається тенденція щодо збільшення кількості пожеж, адже за відповідний період минулого року в краї було зафіксовано 77 випадків загорань. Від вогняної стихії загинуло 5 осіб. Є серед загиблих, на жаль, і двоє дітей, також одна людина травмувалась. Проте від нещадної дії вогню рятувальниками було врятовано 5 осіб.

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 31 виїзд та вихід в гори, в ході яких врятовано 38 осіб, котрі потрапили у небезпеку. Ще 27 громадян отримали невідкладну долікарську допомогу.

У ході наради начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей зупинився на основних заходах, які потрібно реалізувати органам та підрозділам цивільного захисту в найближчий період. Зокрема: оперативне реагування на всі можливі надзвичайні ситуації, вжити всіх організаційних та практичних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів інфраструктури.

Також необхідно провести профілактичну роботу щодо попередження пожеж у приватному житловому секторі, звернувши особливу увагу на непрацююче населення та соціально-незахищені верстви.

Упродовж лютого – березня 2015 року обласне Управління ДСНС, його підпорядковані підрозділи, разом з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, балансоутримувачі цих споруд перевірятимуть комісійно захисні споруди цивільного захисту на предмет їх готовності для використання за призначенням.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ