Волинська область: освітян навчили правильно діяти під час виникнення надзвичайних ситуацій

Волинська область: освітян навчили правильно діяти під час виникнення надзвичайних ситуацій

02.02.15 16:35 0 759
31 січня о 10:00 у Луцьку в актовому залі Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальні 2-ох годинні навчання з питань цивільного захисту та попередження різного роду надзвичайних ситуацій.

На навчаннях були присутні: начальник Управління освіти і науки Волинської ОДА Валентина Загрева, голова Волинської обласної організації Добровільного пожежного товариства Григорій Загородній, заступник начальника Управління ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук, працівники ДСНС, СБУ та освітяни.

Заступник начальника групи піротехнічних робіт АРЧ АРЗ СП У ДСНС України у Волинській області Олег Тарасюк детально зупинився на кожному боєприпасі, розказав про їх дальність ураження та роз’яснив правила поведінки у випадку їх знайдення.

Начальник медичної служби Управління ДСНС в області Петро Савчук розповів про надання першої домедичної допомоги людині, яка постраждала під час обстрілу. Він продемонстрував на манекені «Максим» надання штучної вентиляції органів дихання та непрямого масажу серця. Медик також зупинився на детальному описі допомоги при артеріальній та венозній кровотечі.

А психолог У ДСНС в області Роман Дейнека повідомив про те, як зберегти спокій та опанувати себе у разі виникнення надзвичайної ситуації різного характеру.

Особливу увагу рятувальники звернули на первинні засоби пожежогасіння, серед яких особливе місце займає вогнегасник. Про види та особливості використання вогнегасників розповів голова Волинського обласної організації Добровільного пожежного товариства Григорій Загородній. Він також наочно показав роботу порошкового вогнегасника, та надав можливість спробувати освітянам у дії вуглекислотний вогнегасник.

Присутніх ознайомили про порядок основних дій при виникненні імовірних терористичних актів, керівникам навчальних закладів та вчителям предмету «Захист Вітчизни» обласного центру роздали листівки на тему «Як правильно діяти!».

Подібні семінари та тренінги проводяться у всіх районах області. Зустрічі у такому форматі є край потрібними у такий час, коли кожен повинен дбати про власну безпеку та особливо безпеку дітей, адже вони – майбутнє країни.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ