Тернополянка Анастасія Меркушина – чемпіонка Європи з біатлону

Тернополянка Анастасія Меркушина – чемпіонка Європи з біатлону

02.02.15 16:19 0 743
Збірна України заробила перше «золото» на чемпіонаті Європи з біатлону в Отепяя! У спринті серед юніорок чудовий результат показала наша землячка Анастасія Меркушина, яка стала переможницею змагань. Як повідомляє Федерація біатлону України, ідеально впоравшись зі стрільбою, Настя була дуже швидкою на дистанції, аби убезпечити своє перше місце. На фінішному колі Меркушина відіграла шість секунд у володарки «срібла» індивідуальної гонки Дуні Здуц і випередила австрійську біатлоністку на п'ять секунд, здобувши «золото» чемпіонату Європи. Третє місце у цій гонці посіла росіянка Уляна Кайшева.

Відмінна гонка вдалася і ще одній українській біатлоністці Юлії Журавок. Міг бути навіть подвійний український подіум, однак Юля, на жаль, допустила промах в останньому пострілі. Проте, зайнявши шосте місце і маючи менше 40 секунд відставання від лідера, Журавок має прекрасні шанси поборотися за медалі у гонці переслідування, - наголошують фахівці Федерації біатлону України.

До десятки найсильніших у спринтах потрапила і ще одна вихованка Тернопільської школи біатлону Марія Кручова, яка стала десятою. Як стверджують фахівці, для спортсменки це наразі найвищий результат в офіційних змаганнях на міжнародному рівні. На жаль, Марії не вистачило ще одного влучного пострілу. Четверта учасниця української команди, Анастасія Ничипоренко, з трьома помилками у стрільбі стала 26-ю. Гонки переслідування у юніорок пройдуть у неділю.

Додамо також, що на змаганнях Універсіади, яка відбувається у словацькому Осрблі українська команда, де виступали Юлія Бригінець, Яна Бондар, Руслан Ткаленко та Дмитро Русинов, у змішаній естафеті заробила бронзову нагороду. А в Австрії, на Європейському Юнацькому Олімпійському фестивалі, у иакож змішаній естафеті українці стали четвертими.

Фото із сайту Федерації біатлону України

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині провели в ...

КОМЕНТАРІ