На Тернопіллі обговорили механізм фінансування медичних закладів Укрзалізниці

На Тернопіллі обговорили механізм фінансування медичних закладів Укрзалізниці

02.02.15 12:08 0 704
Порядок фінансування та перепідпорядкування медзакладів Укрзалізниці до місцевих органів влади обговорили під час селекторної наради, яка відбулась у режимі відео-конференції 31 січня під головуванням Віце-прем'єр-міністра – Міністра культури України В'ячеслава Кириленка. Участь у нараді взяв виконувач обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.

Як відомо, з 1 січня фінансування закладів охорони здоров'я Мінінфраструктури, що обслуговують працівників та пасажирів залізничного транспорту, передбачено з місцевих бюджетів. На все ще проходить процес включення цих медзакладів до мережі управління МОЗ на місцевому рівні. Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» визначено перелік усіх залізничних медичних закладів, які передаються на баланс місцевих органів самоврядування. Зокрема, як зазначив В»ячеслав Кириленко, переоформили фінансування лише 19% усіх закладів, у більшості закладів не відкрили місцевого фінансування.

Це питання потребує нагального вирішення, адже мова йде про право населення отримувати медичну допомогу, зауважив Іван Крисак. Відтак, наступного тижня в облдержадміністрації проведуть нараду із керівництвом міста щодо відпрацювання чіткого алгоритму дій та врегулювання питання фінансування даних закладів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Достойно вшанувати всіх ...

КОМЕНТАРІ