На Тернопільщині додатково можливо розмістити 296 переселених громадян

На Тернопільщині додатково можливо розмістити 296 переселених громадян

02.02.15 15:57 0 946
Станом на 30 січня 2015 року з тимчасово окупованої території та району проведення АТО у Тернопільській області зареєстровали 2269 осіб, із них - 566 неповнолітніх. Додатково готові прийняти ще 296 переселених громадян, для цього наявні 23 об'єкти державної і комунальної власності.

Про це повідомили під час засідання Міжвідомчого обласного координаційного штабу з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Відбулось засідання під головування виконувача обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака 30 січня.

Відтак, розглянули наступні питання:

- Про організацію виконання заходів, затверджених розпорядженням голови ОДА від 02.07.2014 №258-од «Про соціальне забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції» та проблемні питання;

- Про об'єкти державної, комунальної власності області, у яких можливе розміщення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Як зазначив Іван Крисак, пошук тимчасового житла для переселених осіб повинен продовжуватись, перелік місць можливого поселення слід оновлювати якомога частіше.

«Ми повинні бути готові допомогти якомога більшій кількості громадян, які покидають небезпечні для проживання території, - зазначив він. – Звертаю увагу районних Міжвідомчих координаційних штабів щодо активізації пошуку тимчасового житла у приватному секторі для внутрішньо переміщених громадян України, а також забезпечення всебічного сприяння в наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам».

Робота щодо зустрічі та соціального забезпечення переселених громадян триває та знаходиться на постійному контролі обласного Міжвідомчого координаційного штабу. Як повідомив голова управління ДСНС України в Тернопільській області Віктор Маслей, моніторингова група офіцерів в цілодобовому режимі координує роботу щодо соціального забезпечення вимушено переселених громадян України. Усім сім'ям надано інформаційну допомогу та соціально-психологічну підтримку, повідомлено про позитивні заходи подолання наслідків травмуючих подій, надано допомогу у пошуку тимчасового житла, отриманні речей першої необхідності, медикаментів, продуктів харчування.

Довідково:

Станом на 30 січня 2015 року на Тернопільщині у вищі навчальні заклади влаштували 52 переселених громадян, в загальноосвітні школи - 292 дітей, в навчально-виховні комплекси та дошкільні навчальні заклади області - 88 осіб. До базових центрів зайнятості області звернулось у пошуках роботи 252 осіб, працевлаштовано 74 особи.

Обласною організацією Товариства Червоного Хреста України надано допомогу 972 переселеним громадянам на загальну суму майже 764994,22 тис. грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ