ПриватБанк закликав волонтерів проявити пильність при зборі благодійних внесків

ПриватБанк закликав волонтерів проявити пильність при зборі благодійних внесків

02.02.15 10:19 0 753
Останнім часом збільшилася кількість повідомлень про незаконні дії шахраїв, які представляючись співробітниками ПриватБанку намагаються привласнити гроші клієнтів. А віднедавна жертвами шахраїв все частіше почали ставати волонтери, на рахунки яких громадяни перераховують благодійні кошти для допомоги військовим в зоні АТО. Найчастіше шахраї намагаються дізнатися особисту інформацію власників карт і таким чином отримати доступ до коштів клієнтів та волонтерів.

ПриватБанк просить благодійні організації та волонтерів не втрачати пильності та не розміщувати на інтернет-ресурсах фото своїх карт і не повідомляти третім особам особисті дані, які можуть бути використані для шахрайських операцій.

ПриватБанк нагадує, що співробітники ПриватБанку ніколи не телефонують клієнтам з проханням зазначити персональні дані, номера банківських карток, строк їх дії, ПІН-код або CVV2-код, пароль у Приват24, а також паролі, що надходять в SMS. Тому якщо телефонуватиме шахрай, який буде намагатися з’ясувати ці дані, клієнт зможе відразу розпізнати обман.

Крім того, прес-служба ПриватБанку звертає увагу, що в соціальних мережах почастішали випадки, коли шахраї розміщують фотографії поранених людей із зворушливими історіями та просять перерахувати гроші на дороге лікування, операцію або ліки. Одним з найпоширеніших є варіант, коли фотографії пораненого бійця, знайдені в Інтернеті, подаються шахраями як фото постраждалого родича - чоловіка, брата, батька. ПриватБанк закликає уважно перевіряти такі повідомлення та не поширювати сумнівні оголошення в соцмережах.

Щоб повністю убезпечити себе від шахраїв, ПриватБанк просить клієнтів дотримуватися 10 простих правил особистої фінансової безпеки, що опубліковані на сайті банку www.pb.ua/safeness.

Клієнти та співробітники банку беруть активну участь у забезпеченні всім необхідним армії України та пораненим бійцям. З червня 2014 року клієнти ПриватБанку перерахували понад 17 млн грн. Кошти спрямовані на закупівлю бронежилетів, іншої армійської амуніції бійцям АТО, медичного обладнання та медикаментів для військових госпіталів.

Прес-служба ПриватБанку нагадує, що допомагати армії України та пораненим бійцям можна за допомогою сучасних послуг банку, а волонтерам, що використовуються для збору благодійних коштів картки і рахунки, ПриватБанк компенсує банківські комісії за обслуговування. ПриватБанк виступив із ініціативою координації роботи численних волонтерських груп та незалежних волонтерів. Для цього створено спеціальну інтернет-сторінку http://Pb.ua/canhelp, де волонтери та постачальники продукції можуть залишити інформацію про необхідні товари та умови їх поставки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Волинські оперативники ...
Наступна новина: На Рівненщині двоє дітей ...

КОМЕНТАРІ