Розпочалась друга фаза проекту Європейського Союзу

Розпочалась друга фаза проекту Європейського Союзу

03.02.15 11:14 0 838
27 січня 2015 року в ДСНС України відбулась зустріч представників ДСНС України на чолі з першим заступником Голови ДСНС України Анатолієм Бойком з командою експертів Проекту ЄС “Програма із запобігання, готовності та реагування на катастрофи природного та техногенного характеру для країн Східного партнерства” (PPRD East II), головним бенефіціаром якої в Украні є Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Мета зустрічі – представлення другої фази Проекту ЄС “PPRD East II”, яку офіційно розпочато 1 грудня 2014 року.

Довідково: фінансована Європейським Союзом ця Флагманська Ініціатива Європейського Союзу, яка має загальний бюджет 5,5 млн. євро, буде впроваджена у шести країнах Східного партнерства (Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні) протягом 48 місяців.

Другу фазу було розроблено як природне продовження першої фази, що закінчилась у червні 2014 року. Вона буде сконцентрована на подальшому розвитку національного інституційного та регуляторного правового поля з наголосом на політиці цивільного захисту Європейського Союзу та Директиві ЄС з питань запобігання і реагування на повені. Заходи з підвищення потенціалу також будуть орієнтовані на підготовку країн-партнерів до відкриття Механізму цивільного захисту Європейського Союзу для країн Східного партнерства. Буде продовжуватися удосконалення Електронного регіонального атласу ризиків (ЕРАР), створеного під час першої фази. З метою запобігання ризикам і виникненню надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру будуть організовані подальші заходи з підвищення інформованості населення.

Під час зустрічі керівник Групи експертів Проекту ЄС “PPRD East II” Сергій Анагності, який вже виконував обов‘язки керівника Групи експертів під час першої фази Програми PPRD East, ознайомив присутніх з головними завданнями, цілями та пріоритетами другої фази Пректу ЄС, а також представив попередній проект плану роботи на найближчі роки.

Разом з цим, було зазначено, що першим практичним заходом стане проведення засідання Національних координаторів та Керівного комітету Проекту ЄС “PPRD East II”, що відбудеться у другій декаді березня 2015 року у м. Брюсселі, участь у якому візьмуть представники всіх країн-учасниць Проекту ЄС та представники Європейської Комісії.

Наприкінці зустрічі делегацію ДСНС України було запрошено на Європейський Форум з цивільного захисту, що відбудеться на початку травня 2015 року у м. Брюсселі, який є надзвичайно визначною подією та найбільшим публічним заходом у сфері цивільного захисту у Європейському Союзі, що об’єднує представників різних політичних та наукових кіл, служб цивільного захисту країн ЄС та міжнародних організацій.

Перший заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко подякував Сергію Анагності за представлення другої фази Проекту ЄС “PPRD East II” та побажав групі експертів проекту успішної роботи, підтвердив готовність ДСНС України до плідної співпраці на напрямку наближення системи цивільного захисту України до стандартів Європейського Союзу.

Управління міжнародного

співробітництва та європейської

інтеграції ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ПриватБанку зросла ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ