Буковинці через довірливість й надалі втрачають кошти

Буковинці через довірливість й надалі втрачають кошти

03.02.15 15:17 0 713
Незважаючи на неодноразові застереження, буковинці й надалі продовжують попадатися у шахрайські тенета зловмисників.

Так, 29-річний чернівчанин через відомий сайт «придбав» собі мобільний телефон. Хлопець перерахував на банківський рахунок продавця 3500 гривень ще до того як отримав товар. Однак стільникового не отримав, звісно, і гроші ніхто не повернув.

Через мережу Інтернет 24-річна чернівчанка придбала різного товару на суму понад 900 гривень. І у цьому випадку ні замовлених речей, ні грошей дівчина не отримала.

Мешканка Путильського району «вирішувала» питання про не притягнення до кримінальної відповідальності сина за нібито скоєння дорожньо-транспортної пригоди. 66-річна жінка перерахувала на банківський рахунок невідомої особи 7 тисяч гривень. Як з'ясувалося із сином все гаразд, а от грошей необачна потерпіла позбулася.

28-річна мешканка села Клішківці Хотинського районі через мережу Інтернет продавала металошукач. Спритний «покупець», під час обговорення товару та способу розрахунку, дізнався у дівчини всі реквізити банківської картки. Отримавши таку інформацію, шахрай із кредитної картки зняв 5 тисяч гривень.

За всіма цими фактами слідчими відкритті кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Працівники буковинської міліції вживають всіх необхідних заходів, щоб знайти зловмисників.

У свою ж чергу правоохоронці вкотре радять громадянам бути уважними та обережними. Тож, аби не стати жертвою зловмисників дотримуйтесь таких правил:

- Перед здійсненням платежу (завдатку) попередньо перегляньте відгуки користувачів, які вже мали досвід користування даним веб-ресурсом та оцінили якість товару/послуги та його безпечність (для отримання такої інформації можна використовувати і пошукові системи). Якщо вже і надумали шопитися в мережі, то перевірте авторитет Інтернет-магазину та наполягайте на оплаті лише після отримання товару.

- Коли Вам телефонують та повідомляють, що Ваш родич або знайомий потрапив у біду чи ситуацію, яка потребує певної суми грошей, не варто одразу перераховувати гроші. Зателефонуйте спочатку родичам або в міліцію. Зазвичай з'ясовується, що з близькими все гаразд, а телефонували шахраї.

Пам'ятайте, збереження Ваших коштів у таких випадках залежить тільки від вас. А якщо ж вас все ж ошукали, обов'язково звертайтеся до найближчого райвідділу міліції або телефонуйте на «102».

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у пастку ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: 5.02 - в ...

КОМЕНТАРІ