В Закарпатській області керівництво іршавської міліції завітало в гості до ветерана Степана Овсака

В Закарпатській області керівництво іршавської міліції завітало в гості до ветерана Степана Овсака

03.02.15 12:55 0 693
Цими днями начальник Іршавського райвідділу міліції Мирон Черничко та голова ради ветеранів і пенсіонерів райвідділу Василь Микита відвідали 88-річного полковника міліції у відставці Степана Овсака. Ветеран віддав міліції 27 років свого життя, нагороджений понад 30 нагородами. Про життєвий шлях Степана Овсак невдовзі вийде книга.

У травні Степан Овсак буде відзначати свій 89-й рік народження. Але попри свій поважний вік, ветеран залюбки займається вирощуванням овочів та фруктів. А про роботу в міліції постійно згадує і ділиться своїм багатим досвідом із молоддю.

Як людина, яка пройшла Велику Вітчизняну війну, Степан Овсак вболіває за хлопців, які зараз знаходяться на Сході України. З великим болем ветеран дивиться телебачення, де показують розбомблені українські міста й села, згорьованих людей, які залишились без даху над головою.

Начальник Іршавського райвідділу міліції Мирон Черничко та голова ветеранської організації району Василь Микита принесли ветерану календар, виготовлений до 70-річчя Дня Перемоги, на якому Степан Петрович зображений у міліцейському кітелі з орденами та медалями. Сам ветеран побажав усім колегам мирного неба над головою і щоб ніколи нікому не доводилось йти воювати. Адже найстрашніше на війні, каже ветеран, це коли гинуть діти та невинні беззахисні люди.

- Будь-яка війна залишає у людей погані спогади, а тому потрібно докласти чимбільше зусиль, щоб війна в Україні швидше скінчилась, і люди повернулись до звичайного життя, – каже Степан Овсак.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: на ...
Наступна новина: На Хмельниччині у містах ...

КОМЕНТАРІ