На Закарпатті викрадач автомобіля спробував відкупитися від працівників ДАІ,та номер не пройшов…

На Закарпатті викрадач автомобіля спробував відкупитися від працівників ДАІ,та номер не пройшов…

03.02.15 11:26 0 607
У Мукачівському районі з-під заводу вкрали старенький «Жигуль» першої моделі. Працівники ДАІ наздогнали на вулиці міста й затримали автомобіль, який був в угоні. Викрадач «копійки» під час перевірки не зізнавався у злочині, а щоб уникнути відповідальності, запропонував правоохоронцям хабар у сумі 141 гривень. Даний факт задокументовано.

До чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 54–літнього водія підприємства про викрадення його автомобіля марки ВАЗ-2101. Чоловік повідомив, що машина була припаркована неподалік підприємства, на якому він працює, на вулиці смт.Кольчино Мукачівського району. Як зізнався власник, старенька «копійка» була не зачинена та не обладнана сигналізацією.

Правоохоронці ввели в дію план «Перехват». Під час відпрацювання м.Мукачева інспектори ДАІ Микола Красівов та Ярослав Ластівка при виїзді з міста на вул.Дзержинського помітили розшукуваний автомобіль. На вимогу правоохоронців водій не зупинився, а, збільшивши швидкість, поїхав у напрямку м.Ужгорода.

«Даішники» наздогнали «Жигулі». В салоні перебували водій та пасажир. Обидва не зізнавались у викраденні машини, ображали правоохоронців нецензурною лайкою. А далі спробували відкупитися, запропонувавши працівникам ДАІ хабар у розмірі 141 грн…

За даним фактом слідчий Мукачівського міськвідділу міліції відкрив кримінальні провадження за ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, зі спеціальною конфіскацією.

Державтоінспекція звертає увагу водіїв на те, що найчастіше викрадають автівки вночі. Злодії надають перевагу машинам, що стоять у дворах під будинками, або тим, які не обладнані сигналізацією.

Державтоінспекція радить, аби уберегти від незаконних заволодінь транспортні засоби:

1. Обладнайте автомобіль протиугонними пристроями;

2. Не залишайте ключі в замку запалювання;

3. Замикайте машину, навіть якщо залишаєте її ненадовго;

4. Ні в якому разі не залишайте цінні речі, гроші та документи в автомобілі;

5. Зберігайте авто на стоянках, що охороняються.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бюро переводов "Mr Kronos"
Наступна новина: Волинські оперативники ...

КОМЕНТАРІ