На Хмельниччині рятувальники привертають увагу дітей до питань безпеки

На Хмельниччині рятувальники привертають увагу дітей до питань безпеки

03.02.15 09:17 0 630
Цілеспрямована профілактична робота щодо виховання поважного ставлення до власної безпеки, формування в підростаючого покоління прагнення вести здоровий спосіб життя, вироблення навичок дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях стає особливо необхідною та актуальною у світлі подій, що відбуваються у нашій державі. Щоб привернути увагу дітей до вищезазначених питань, фахівці Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області разом із педпрацівниками Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області розпочали цикл профілактичних заходів в освітніх закладах міста Хмельницького.

Одними з перших до профілактичної роботи долучилися учні п’ятого класу ліцею №17, які відвідали виставку пожежно-рятувальної служби Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області. Діти із зацікавленням слухали розповідь екскурсовода про історію виникнення пожежної служби, розпочинаючи від перших пожежних експедицій і до наших днів. Доступні пояснення екскурсовода, демонстрація старовинних засобів пожежогасіння та їх сучасних аналогів, можливість доторкнутися до пристроїв викликали у дітей позитивні емоції та активізували пізнавальну діяльність учнів. Неабиякий виховний вплив мали ті експонати виставки, що рятувальники вилучили на пожежах – згоріла побутова техніка, зіпсовані розетки. Діти переконалися у жахливості наслідків людської недбалості та безвідповідальності.

Крім того, учні мали можливість поспілкуватися із справжніми рятувальниками, що перебували на чергуванні в 3-й державній пожежно-рятувальній частині. Працівники ДСНС продемонстрували аварійно-рятувальну техніку, надали можливість дітям приміряти свій захисний одяг, спробувати попрацювати із рятувальним інструментом та пожежним рукавом.

Крім того, методисти Навчально-методичного центру розповіли дітям, як діяти під час виникнення терористичної загрози, та роздали пам’ятки щодо підготовки та дій у надзвичайних ситуаціях, пов’язаних із воєнною загрозою.

Такий різноплановий підхід до організації та проведення заходів із використання нестандартних методів проведення занять з питань безпеки життєдіяльності дасть позитивні результати та попередить виникнення надзвичайних ситуацій за участю дітей, спонукатиме їх до поглиблення знань із цивільного захисту та здобуття практичних навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій.

Навчально-методичний центр цивільного захисту

та безпеки життєдіяльності

Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі вшанували ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ