У Хмельницькому з'явилось нове громадське формування - "Хмельниччина. Самооборона та громадська безпека"

У Хмельницькому з'явилось нове громадське формування - "Хмельниччина. Самооборона та громадська безпека"

03.02.15 11:04 0 722
Аби патрулювати вулиці міста, члени нещодавно створеного громадського формування «Хмельниччина. Самооборона та громадська безпека» вивчають чинне законодавство, свої обов'язки та права.

Участь в охороні громадського порядку, забезпечення громадської безпеки, запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів разом із працівниками правоохоронних органів — ось перелік обов'язків, які виконуватимуть члени новоствореного громадського формування.

— Щоб патрулювати вулиці, виявляти правопорушення та робити якісь попередження громадянам, членам громадського формування самим необхідно знати Закон, — наголошує начальник сектору дільничних інспекторів міліції Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області Петро Власюк. — Для цього ми організовуємо систематичні навчання з вивчення основних статей Кодексу України про адміністративні правопорушення та проводимо обов'язкові інструктажі перед патрулюванням.

Керівник громадського формування «Хмельниччина. Самооборона та громадська безпека» Сергій Сова говорить, що формування створено на базі громадської організації, поки в ньому зареєстровано 38 осіб.

— Серед нас є афганці, студенти і прості громадяни, які хочуть допомогти у забезпеченні правопорядку в місті, — говорить Сергій. — Окрім цього, ми допомагаємо військовим, які зараз перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. Троє наших побратимів і зараз перебувають у зоні АТО, охороняючи кордони України на сході.

— Наразі при Хмельницькому міськвідділі зареєстровано дев'ять громадських формувань, — зазначив заступник начальника Хмельницького МВ УМВС Іван Примак. – Розроблені графіки спільних чергувань, разом із правоохоронцями члени громадських формувань виходять на патрулювання.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ