Вшановуючи пам’ять Скрябіна,у центрі Львова заспівали його пісні

Вшановуючи пам’ять Скрябіна,у центрі Львова заспівали його пісні

03.02.15 13:30 0 748
Понад тисячу львів'ян 2 лютого, прийшли до пам'ятника Т. Шевченку у центрі міста, аби вшанувати пам'ять українського музиканта лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який загинув вранці у ДТП на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє кореспондент .

Віддати шану своєму кумиру прийшли люди різного віку. Дехто був з маленькими дітьми. Багато львів’ян принесли зі собою лампадки, аби запалити їх у пам’ять про Кузьму.

Пані Олена прийшла віддати шану співаку разом із співробітниками. Вона розповіла, що звістка про загибель Кузьми шокувала її. Дівчина мала нагоду поспілкуватися із Скрябіним під час його останнього концерту у Львові, який відбувся у листопаді.

«Я шкодую, що лише кількома словами наважилась перемовитись, що так і не зробила фото... Здавалося б він чужа людина, яку бачила один раз в житті, але я росла на його піснях», – сказала пані Олена.

Під час вечора пам’яті у центрі Львова люди співали пісні Скрябіна, згадували історії, пов’язані із ним. На його честь, окрім лампадок, присутні вмикали ліхтарики на мобільних телефонах.

Пан Володимир родом із містечка Новояворівськ, де живуть батьки Андрія Кузьменка. Він розповів, що завжди відчував зв’язок із земляком.

«Коли я комусь розповідав, що з Новояворівська, то відразу згадували Скрябіна. У нас такий був пасивний зв’язок», – розповів пан Володимир і додав, що він дуже любить творчість свого земляка: «Його музика, насправді, трохи більше, ніж пісні. Звістка про його смерть була для мене, ніби звісткою про загибель дуже близької людини. Перші кілька хвилин це було складно усвідомити».

Пані Христина не є великим фанатом творчості Скрябіна, однак вона дуже поважала його життєву позицію, тому прийшла вшанувати його пам’ять.

«Скрябін – це така людина, якою захоплювались завжди. Його харизма, почуття гумору, його особливі манери – вони імпонували. Він був щирим українцем, патріотом. Це теж усім подобалось. Дуже шкода, коли ми втрачаємо таких людей», – сказала пані Христина.

Нагадаємо, Андрій Кузьменко загинув вранці у ДТП на Дніпропетровщині. За попередніми даними, близько 8.20 у Криворізькому районі біля села Лозоватка сталося зіткнення позашляховика, в якому був співак, та вантажівки.

На жаль, від отриманих травм Андрій Кузьменко, відомий під псевдонімом Кузьма Скрябін, загинув на місці пригоди.

Пізніше повідомлялося, що авто Кузьми зіткнулось з молоковозом. Удар був такої сили, що молоковоз винесло у кювет, а автомобіль співака сильно постраждав.

«Сталося зіткнення машини Toyota Sequoia з ГАЗ-53, який перевозив молоко. Це було зустрічне зіткнення. Орієнтовно посередині проїжджої частини. Обставини з’ясовуються. Удар був дуже великої сили, вантажний автомобіль в кюветі. Дуже сильно постраждала машина Кузьми», – повідомив начальник Державтоінспекції України Анатолій Сіренко.

Андрія Кузьменка (Скрябіна) поховають на Брюховицькому цвинтарі біля Львова.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вулично-дорожня мережа ...

КОМЕНТАРІ