На Львівщині судитимуть організаторів діяльності двох підпільних цехів з виготовлення фальсифікованої горілки

На Львівщині судитимуть організаторів діяльності двох підпільних цехів з виготовлення фальсифікованої горілки

03.02.15 10:34 0 658
Матеріали кримінальних проваджень щодо двох організаторів діяльності підпільних цехів з виготовлення фальсифікованого алкоголю скеровано на розгляд Пустомитівського районного суду Львівської області.

Наприкінці минулого року працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області припинили діяльність одразу двох підпільних цехів з виготовлення підроблених алкогольних напоїв.

Цехи були розташовані у населених пунктах Пустомитівського району. Кустарним способом, у капронових цистернах зловмисники перемішували «бодягу» горілки і далі, через систему насосів та шлангів, фальсифікат розливали у підготовлені пляшки. Після цього встановлювали одноразові корки, наклеювали етикетки та акцизні марки. Виготовлений таким чином фальсифікат упаковували у паперові піддони та постачали у торговельну мережу.

Правоохоронці провели майже два десятки санкціонованих обшуків у місцях виробництва фальсифікату горілки, підсобних приміщеннях, гаражах, автотранспортних засобах, а також у мережі торговельних закладів Львівської області, де збувалась виготовлена таким чином підроблена продукція.

Вилучено майже п'ять тисяч пляшок підробленої горілки вартістю майже у 200 тисяч гривень, більше тисячі літрів етилового спирту, акцизні марки із ознаками підробки, паперові піддони з-під ящиків горілки, корки, 90 тисяч етикеток горілки, підготовлена тара та інше обладнання, що використовувалось для розливу та упакування фальсифікату.

В основному зловмисники підробляли продукцію відомого горілчаного заводу, розташованого на сході України. Проте, правоохоронці також виявили незначну кількість фальсифікованої підакцизної продукції торговельних марок Львівщини.

Матеріали кримінальних проваджень, відкритих за ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення або збут підроблених марок акцизного збору) та ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України щодо двох організаторів діяльності цехів, скеровано на розгляд Пустомитівського районного суду Львівської області.

Наразі працівники ДСБЕЗ проводять заходи для недопущення на ринок небезпечних продуктів харчування. В першу чергу це стосується підробленого алкоголю.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області

(за матеріалами УДСБЕЗ )
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Карабін,споряджений 3 ...

КОМЕНТАРІ