100 міст оцінені за рівнем впровадження інструментів е-урядування

100 міст оцінені за рівнем впровадження інструментів е-урядування

03.02.15 15:09 0 733
100 найбільших міст України були оцінені громадськими експертами за рівнем впровадження інструментів е-урядування. Оцінювались такі виміри:

рівень розвитку офіційних веб-сайтів міських рад,

рівень розвитку систем електронного документообігу органів місцевого самоврядування,

організація діяльності Центрів надання адміністративних послуг міст України та е-елементи в їх діяльності.

Оцінка була проведена коаліцією неурядових організацій у складі ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», Асоціація міст України, ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» та Transparency International Україна, за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та фінансової підтримки Європейського Союзу.

На основі результатів моніторингу експертами проекту було сформовано рекомендації щодо тих кроків, які мають бути здійсненні на місцевому рівні з метою підвищення ефективності впровадження системи електронного урядування в діяльності органів місцевого самоврядування та зростання готовності міст України до надання послуг в електронному форматі.

Сформовані експертні рекомендації стали основою для формування публічних рекомендацій у сфері електронного урядування, в процесі розробки яких було проведено відкрите обговорення на сайті ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», організовано 2 веб-конференції, учасниками яких стали представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій із різних міст України.

У результаті було сформовано перші публічні рекомендації органам місцевого самоврядування щодо розвитку технологій електронного урядування на муніципальному рівні. Коаліція громадських організацій, задіяних у реалізації моніторингу, звернулась до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з проханням сприяти поширенню сформованих рекомендацій серед органів місцевого самоврядування у містах України як таких, що рекомендовані до впровадження, та врахувати дані рекомендації при формуванні державної політики, розробці Концепції розвитку електронного урядування в Україні та формуванні інших програмних і нормативних документів у сфері електронного урядування.

smartundp.wordpress.com

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Правоохоронці встановлюють ...

КОМЕНТАРІ