У Рівненській області пильність кожного з нас - запорука безпеки всього суспільства

У Рівненській області пильність кожного з нас - запорука безпеки всього суспільства

03.02.15 12:37 0 642
У зв'язку з загостреною суспільно-політичною ситуацією в державі почастішали випадки анонімних телефонних повідомлень про замінування підприємств, установ і організацій, пошкодження яких може мати особливо тяжкі наслідки для населення. Більшість із вищезгаданих погроз були голослівними, однак останні події обумовлюють можливість вчинення реальних терористичних актів.

Грань між мирним і воєнним життям стає настільки хиткою, що переступити її не складає значних зусиль. Але не варто забувати, що є правила війни, за якими ходити зі зброєю - це шанс вижити, і є правила мирного життя, за якими поява зі зброєю - це потенційна небезпека для інших...

Непоодинокими є випадки, що особи, які повертаються із зони АТО у короткотривалу відпустку, привозять із собою військові трофеї - зброю та боєприпаси, які створюють реальну загрозу життю та здоров'ю як «власникам» цих трофеїв, так і оточуючим. У разі виявлення вибухових пристроїв дотримання простих правил збереже ваше життя, життя рідних, близьких і інших людей: не чіпайте, не пересувайте, не розкривайте виявлений предмет; зафіксуйте час виявлення предмета; намагайтесь зробити все можливе, щоб люди відійшли якнайдалі від знахідки; обов'язково дочекайтеся прибуття слідчо-оперативної групи, адже ви є важливим свідком. Не вживайте самостійно ніяких дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями, – це може призвести до їхнього вибуху, численних жертв і руйнувань.

Якщо вам стало відомо про підготовку до вчинення теракту, або ви володієте інформацією про наявність в особи незареєстрованої зброї та боєприпасів, негайно повідомте про це до правоохоронних органів.

Пам'ятайте суворі правила сьогодення, що ваша безпека залежить не тільки від професіоналізму правоохоронців, а й від пильності та злагодженості дій кожного з нас.

Андрій БЛИЗНЮК,

НДЕКЦ при УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: на ...

КОМЕНТАРІ