У Рівненській області після візиту ромів зникли гроші

У Рівненській області після візиту ромів зникли гроші

03.02.15 17:06 0 706
До міліції звернулася 77-річна жителька с. Глинськ Здолбунівського району про те, що після візиту осіб ромської національності з її будинку зникли гроші в сумі 13000 гривень.

Працівникам міліції пенсіонерка розповіла, що того дня вона займалася хатніми справами у літній кухні. Вийшовши на подвір'я, вона побачила, що біля воріт на дорозі стоїть невідомий їй автомобіль. Зайшовши до будинку, в одній із кімнат вона зустріла осіб ромської національності із ковдрами в руках, які, побачивши пенсіонерку, відразу почали пропонувати їх за низькими цінами. Але на таку пропозицію пенсіонерка не пристала, тому непрохані гості пішли геть з будинку. Через деякий час до неї приїхала дочка, і мати захотіла їй дати грошей. Коли ж вона зазирнула до місця схову, то усіх її грошових заощаджень вже не було. Жінка відразу зрозуміла схему «бізнесу» вранішніх відвідувачів.

З метою встановлення осіб зловмисників, пошуку їх місцезнаходження та викрадених коштів оперативники Здолбунівського РВ УМВС відразу розпочали проведення усіх необхідних та можливих оперативно-пошукових заходів.

Оперативники встановили, що до вчинення крадіжки причетні троє жінок ромської народності. Як виявилося, того дня вони, зайшовши на подвір'я, побачили, що будинок не замкнений та й господарів не було видно. Такими сприятливими обставинами зловмисниці не могли не скористатися.

- За цим фактом працівники Здолбунівського РВ УМВС відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Триває досудове розслідування. За такі вчинки чинним законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років, – повідомив начальник Здолбунівського РВ УМВС майор міліції Олександр Панасюк.

Міліціонери районного відділу вкотре застерігають громадян не втрачати своєї пильності. Час від часу трапляються випадки вчинення кримінальних правопорушень за участю осіб ромської національності. Ні в якому разі не впускайте їх на поріг свого будинку та не вступайте з ними у будь-які розмови, тим паче, якщо вони пропонують продаж товарів за низькими цінами або намагаються вам поворожити.

Керівництво Здолбунівської районної міліції звертається до жителів міста та району з проханням не довіряти таким людям та не бути байдужими, бачачи підозрілих осіб ромської національності на вулицях. Відразу телефонуйте до міліції на номер 102.

Ярослава НОГАЧЕВСЬКА,

Здолбунівський РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ