У Тернополі вшанували пам’ять Івана Пулюя

У Тернополі вшанували пам’ять Івана Пулюя

03.02.15 16:35 0 710
170-ту річницю від дня народження всесвітньо знаного фізика та електротехніка, перекладача Біблії та Псалтиря, великого патріота і гуманіста, відомого громадсько-політичного і національно-культурного діяча Івана Пулюя відзначили 2 лютого у Тернопільському національному технічному університеті ім. І. Пулюя. Вшанувати пам'ять науковця зі світовим ім'ям прийшли викладачі, студенти, представники влади, громадських організацій.

Участь у заході взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра.

« ми не просто згадуємо біографію видатного вченого, нашого земляка, а відкриваємо ті посилання, які він давав українському народу як фахівець, свідомий громадянин, великий українець, - зазначив Леонід Олексійович. – Зараз наше суспільство шукає відповіді на багато запитань. Чимало відповідей дає діяльність Івана Пулюя. Зокрема, у праці «Україна і її міжнароднє політичне значення», виданій у 1915 році у Празі, сказано: «Самостійність України є Гордієвим вузлом, під замком якого лежить не тільки гарантія миру Європи…». Як бачимо, Пулюй вже тоді дав рецепт, як стабілізувати ситуацію в світі».

Леонід Бицюра наголосив, що у Св. Письмі сказано, що слово навчає, а приклад спонукає. Приклад видатного вченого показує, як може багато досягнути людина. Адже про таланти Пулюя можна говорити багато.

Заступник голови облдержадміністрації побажав усім осягнути мудрість Івана Пулюя і наблизитися до того прикладу – Людини, громадянина, патріота, фахівця, - який він подав усім нам.

Директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Любомир Крупа зазначив, що цього року ТНТУ зайняв 21 –е місце у сотні ВНЗ України.

«Думаю, це велика заслуга вашого патрона, - зауважив Любомир Левкович. – Адже Іван Пулюй - це стержень, який на вас стягує і Божу благодать, бо був глибоко віруючою людиною, і допомагає осягнути наукову істину».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ