У Тернополі вшанували пам'ять Івана Пулюя

У Тернополі вшанували пам'ять Івана Пулюя

03.02.15 09:15 0 672
170-ту річницю від дня народження всесвітньо знаного фізика та електротехніка, перекладача Біблії та Псалтиря, великого патріота і гуманіста, відомого громадсько-політичного і національно-культурного діяча Івана Пулюя відзначили 2 лютого 2015 року у Тернопільському національному технічному університеті ім. І. Пулюя. Вшанувати світлу пам'ять науковця зі світовим ім'ям прийшли викладачі, студенти, представники влади, громадських організацій.

Участь у заході взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації свободівець Леонід Бицюра. " ми не просто згадуємо біографію видатного вченого, нашого земляка, а й відкриваємо ті посилання, які він давав українському народу як фахівець, свідомий громадянин, великий українець. Зараз наше суспільство шукає відповіді на багато запитань. Чимало відповідей дає діяльність Івана Пулюя. Зокрема, у праці "Україна і її міжнародне політичне значення", виданій у 1915 році у Празі, сказано: "Самостійність України є Гордієвим вузлом, під замком якого лежить не тільки гарантія миру Європи…". Як бачимо, Пулюй вже тоді дав рецепт, як стабілізувати ситуацію у світі", – зауважив свободівець.

Леонід Бицюра наголосив, що у Св. Письмі сказано, що слово навчає, а приклад спонукає. Приклад видатного вченого показує, як може багато досягнути людина. Адже про таланти Пулюя можна говорити багато.

Заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації побажав усім осягнути мудрість Івана Пулюя і наблизитися до того прикладу – людини, громадянина, патріота, фахівця, – який він подав усім нам.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ