На Хмельниччині обговорено екологічну ситуацію на р. Південний Буг

На Хмельниччині обговорено екологічну ситуацію на р. Південний Буг

04.02.15 13:28 0 606
03 лютого, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації В.Кальніченка відбулася нарада щодо обговорення екологічної ситуації на р. Південний Буг.

Попередньо створено робочу групу, яка займалась дослідженням цього питання. Групою відібрано проби води та з'ясовано, що пік забрудненості знаходиться у р. Мшанець, смт. Наркевичі Волочиського району. У воді перевищують показники біохімічного споживання кисню, заліза, сапоніну. Це може бути викликано несанкціонованими стічними водами Наркевицького цукрового заводу. Крім того, робочою групою розроблено широкий список потенційних забруднювачів. Члени групи пропонують звернутися до Кабінету Міністрів України з метою отримання дозволу на перевірку цих суб'єктів господарювання. Нагадаємо, що 13 серпня 2014 року постановою Кабінету Міністрів України № 408 «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» накладено мораторій на проведення таких перевірок Держекоінспекцією.

Також робоча група пропонує створити моніторингові пункти для спостережень, систематизації та аналізу інформації щодо стану навколишнього середовища. Такі пункти забезпечуватимуть вчасну реакцію на забруднення.

За підсумками наради, Володимир Ілліч доручив представнику Наркевицького цукрового заводу протягом місяця вжити заходи щодо запобігання несанкціонованого скидання вод. Із закінченням визначеного терміну, якщо стан вод не покращиться, буде направлено звернення до органів прокуратури.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ