На Хмельниччині вплив мобілізації на майбутню весняно-польову кампанію

На Хмельниччині вплив мобілізації на майбутню весняно-польову кампанію

04.02.15 11:42 0 668
Заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко спілкувався з подолянами в ході «гарячої» телефонної лінії «Запитай у влади». Варто зазначити, що в першу чергу тематика звернень була спрямована на допомогу українським військовим.

Активними виявилися і журналісти, які завітали в студію. Отож, Володимир Ілліч відповів на численну кількість їхніх запитань. Перші питання стосувадися процесу моболізації. За словами посадовця, наразі мобілізація не загрожує проведенню весняно-польових робіт. Тим паче господарства, як і будь-які підприємства, організації мають право здійснювати бронювання тих чи інших працівників. В цьому випадку мова йде про фахівців, які потрібні для проведення весняно-польових робіт.

Окрім того, Володимир Кальніченко дещо зняв напругу і вніс ясність стосовно самого перебігу мобілізації. Повістки, які отримують чоловіки, передбачають явку до військового комісаріату задля проходження медичної комісії, уточнення війської спеціальності і т.д. Це свого роду встановлення контакту з військовозобов'язаними.

Щодо формування посівної посадовець зазначив, що жодних військових замовлень немає, посівна формується відповідно до потреб ринку. Однак за тими тенденціями, які наразі скаладаються, період посіву буде досить короткий через недостатню зволоженість грунту.

Окремим блоком виступили питання, що стосувалися ситуації в області з вимушеними переселенцями. Офіційного зареєстрованих на в Хмельницькій області 6049 переселенців. Зараз Хмельниччина може прийняти ще 822 людини в якості переселенців. Паралельно проводиться інвентаризація житла у містах і районах. Відповідні комісії оцінюють приданість приміщень та будинків для проживання, необхідність проведення ремонтних робіт.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині міліціонери ...
Наступна новина: Львів'янин купував у ...

КОМЕНТАРІ