До Львова на дводенний фестиваль з’їдуться пластуни зі всієї України

До Львова на дводенний фестиваль з’їдуться пластуни зі всієї України

04.02.15 08:09 0 681
У суботу, 7 лютого, о 9:30 пластуни Львова відкриють щорічний дводенний фестиваль дитячої та юнацької творчості – День пластуна. Подія відбуватиметься в ЦДТЮГ «Погулянка», що на вул. Вахнянина, 29. На дійство з'їжджаються пластуни з усієї України, а востаннє фестиваль зібрав більше як 2000 людей.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

На цих вихідних розпочнеться найбільш очікувана подія для пластунів з усіх куточків країни – День пластуна. Основна мета заходу – розкрити творчі задатки юнацтва – за місяць до події організатори оголошують список конкурсів, в яких змагаються пластуни. Зокрема, цьогоріч юнацтво спробує свої сили в театральному конкурсі, конкурсі акустичної пісні, танцювальному конкурсі, кібер-турнірі (змагання на приставках), конкурсі інсталяцій, інтелектуальному змаганні, стріт-арті та фотоконкурсі. Переможці традиційно отримають призи.

Щороку фестиваль має власне гасло – цього разу воно звучить так: «Ніхто, крім нас». Пластуни також переживають через події, що відбуваються в країні, тому організатори підібрали актуальне гасло, що мало б мотивувати присутніх на корисні справи. Було навіть підібрано фото з воїнами на сході країни, які належать до Пласту, таким чином, демонструючи, що справді «ніхто, крім нас» не зробить життя кращим.

Фестиваль, як і завжди, відбуватиметься два дні – в суботу та в неділю. 7 лютого о 9:30 відбудеться урочисте відкриття Дня пластуна, після чого всіх запрошують до великого актового залу, де юнацтво демонструватиме свої таланти. Недільна програма розпочнеться з літургії, що відбуватиметься у вестибюлі, після якої далі продовжуватимуться конкурси. На фестивалі також функціонує гардероб та їдальня.

«День Пластуна – це не лише можливість спробувати себе у мистецтві, а й насолодитись ним у виконанні інших, зустріти старих та знайти нових друзів, а також гарно провести час», – зазначили організатори.

Зазначимо, фестиваль організовується на волонтерських засадах з 1992 року, а за останнє десятиліття чисельність учасників та гостей акції зросла в чотири рази. Торік через події в країні акцію скасували.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Чернігові готуються до ...

КОМЕНТАРІ