Очільник Чернівецької міліції:

Очільник Чернівецької міліції: "У такий складний для держави час нам потрібно об'єднуватися,а не "накаляти" обстановку"

04.02.15 10:40 0 653
На цьому наголосив Валерій Зінченко під час спілкування із журналістами з приводу мітингу під будівлею крайової міліції.

Третього лютого деякі громадські активісти прийшли під будівлю Управління МВС України в Чернівецькій області, аби провести так званий «акт люстрації» керівництву міліції. Приводом до таких дій стала заява одного із посадовців Глибоцького району, котрого нещодавно було задокументовано під час отримання неправомірної вигоди. Чоловік свою вину не визнав і у засобах масової інформації озвучив власну версію події: гроші йому підкинули і він їх не торкався.

Під час брифінгу заступник начальника УДСБЕЗ УМВС області Олег Степенюк повідомив, що в ході документування вказаного факту жодних протиправних дій відносно посадовця вчинено не було. Начальник УМВС ініціював проведення службової перевірки по даному факту. Однак, наголосили міліціонери, така реакція особи може свідчити і про спробу уникнути відповідальності за незаконні дії.

- Винен цей посадовець чи ні – вирішуватиме суд. Досудове розслідування наразі триває. В його рамках призначено проведення ряду необхідних експертиз, які дадуть нам об'єктивні відповіді на всі запитання, - наголосив Валерій Зінченко. Але я хочу підкреслити, що ми мусимо боротися із хабарництвом та корупцією в нашій державі. Це ганебні явища, котрі не дають країні розвиватися та процвітати.

Щодо проведення власне мітингу, то головний міліціонер краю зазначив, що такі акції негативно впливають на ситуацію в краї. Тим паче, що організатори одні й ті ж, які не бажають йти на діалог. Начальник УМВС декілька разів запрошував активістів на розмову, однак ті натомість притягнули до управління смітник та перекрили рух на одній із центральних доріг міста.

- Активісти роблять незаконні речі, - зазначив Валерій Зінченко. Ми вже маємо зареєстроване повідомлення на «102» з приводу крадіжки смітника, та й перекривати дорогу, заважаючи іншим громадян – це вже порушення Закону і цим діям буде надана юридична оцінка.

Врешті, за деякий час близько двадцяти найактивніших мітингувальник зустрілися із начальником УМВС. В результаті дорогу розблокували, а в управлінні було зареєстровано звернення активістів, в яких вони прописали власні вимоги до керівництва УМВС та Міністерства внутрішніх справ України.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Протягом 2014 року на ...
Наступна новина: На Львівщині внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ