В Чернівецькій області для навчання людей діям у надзвичайних ситуаціях техногенного характеру розпочав роботу мобільний консультаційний пункт

В Чернівецькій області для навчання людей діям у надзвичайних ситуаціях техногенного характеру розпочав роботу мобільний консультаційний пункт

04.02.15 16:32 0 686
З метою навчання громадян діям на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру, як діяти при виявленні підозрілого, вибухонебезпечного предмету та для проведення інформаційно-просвітницької роботи з населенням з 3 лютого на Соборній площі в обласному центрі розпочав роботу Мобільний консультаційний пункт.

Робота даного пункту було організована зусиллями Управління ДСНС України у Чернівецькій області та Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Для інформаційно-роз’яснювальної роботи з громадянами до роботи в пункті залучаються фахівці Управління ДСНС та Навчально-методичного центру.

Так, рятувальники консультують людей про дії населення у випадку виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру. Громадянам розповідають про дії населення за сигналами оповіщення, про укриття у захисних спорудах цивільного захисту та про порядок використання засобів індивідуального захисту.

Також краянам нагадують про небезпеку неправильного поводження з підозрілими предметами та як діяти у таких випадках. В свою чергу, фахівці Навчально-методичного центру розповідають людям про правильне користування засобами хімічного захисту. А для більшої ефективності роботи пункту, людям вручаються пам’ятки та буклети з правилами безпеки та порядком дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Мобільний консультаційний пункт з питань навчання громадян діям у надзвичайних ситуаціях працюватиме і надалі.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПриватБанк почав ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ