Львів'янин купував у буковинців товари за "липові" смс

Львів'янин купував у буковинців товари за "липові" смс

04.02.15 11:44 0 648
Все частіше громадяни надають перевагу безготівковим розрахункам. І цим всіляко користуються зловмисники. Вони навчилися ошукувати громадян, відправляючи повідомлення про оплату з псевдо-номера банку.

За такою ж схемою діяв і 36-річний львів'янин. На сайті купівлі-продажу товарів він шукав потрібні йому речі. Як правило, це були ноутбуки, планшети, мобільні телефони. Далі зловмисник зв'язувався із продавцем та домовлявся про спосіб оплати. Звісно, найзручнішим виявлявся переказ грошей на картку власника товару. І тут починалося найцікавіше.

До потерпілих надходило СМС-повідомлення із банківського номера про надходження коштів на рахунок продавця. Останній спокійно передавав «куплений» товар вже новому власнику. А коли йшов до банкомату знімати отримані гроші, то його чекав неприємний сюрприз: жодних перерахованих коштів на картці не було.

Як виявилося, зловмисники встановлюють на телефони спеціальні програми, які можуть змінювати номер телефону. У даному випадку повідомлення до потерпілого надійшло від 1ОО6О (де «О» - не цифра «нуль», а буква «О»). Звісно, продавець не звернув увагу на цей нюанс і був переконаний, що то СМС від банку.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Нині правоохоронцям відомо про чотири таких злочини, скоєні львів'янином на території лише Шевченківського району міста Чернівців. Міліціонери перевіряють чоловіка на причетність і до інших аналогічних кримінальних правопорушень в області.

А буковинська міліція вкотре нагадує, що сайти купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет є одним із найпопулярніших місць для шахраїв. Тож будьте особливо уважні!

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині вплив ...
Наступна новина: Працівники міліції ...

КОМЕНТАРІ