У Волинській області засуджено лікарів,які вимагали й одержували від інвалідів гроші за підтвердження групи інвалідності

У Волинській області засуджено лікарів,які вимагали й одержували від інвалідів гроші за підтвердження групи інвалідності

04.02.15 12:21 0 665
Прокуратурою області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадження щодо голови та двох лікарів Луцької міської медико-соціальної експертної комісії, які вимагали й одержували неправомірну вигоду від лучан за підтвердження групи інвалідності.

Нагадаємо, затримали цих медиків у квітні 2014 року "на гарячому" під час одержання неправомірної вигоди від лучанина, з якого вони вимагали 3 тис. грн., аби підтвердити йому 3 групу інвалідності.

Досудовим розслідуванням було встановлено 25 епізодів злочинної діяльності лікарів.

Вироком Луцького міськрайонного суду усіх трьох медиків визнано винними у вчиненні корупційного правопорушення.

Голові Луцької міської медико-соціальної експертної комісії призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посади в закладах охорони здоров'я, а обом лікарям - у виді 4 років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку та з позбавленням права 3 роки обіймати посади в закладах охорони здоров'я.

Наразі 2 лікарі з посад звільнені.

Голову ж МСЕК за клопотанням прокуратури поки лиш відсторонено від займаної посади.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львові водій вантажівки ...

КОМЕНТАРІ