Волинська область: рятувальники провели комплексні пожежно-тактичні навчання на території енергопідстанції

Волинська область: рятувальники провели комплексні пожежно-тактичні навчання на території енергопідстанції

04.02.15 15:59 0 641
3 лютого у Луцьку відбулися комплексні пожежно-тактичні навчання на підстанції «Луцьк-Північна», що на вулиці Гущанській.

За тактичним задумом навчань пожежа трапилася у автотрансформаторі через попадання блискавки з подальшим викидом мастила.

До Служби порятунку «101» від чергового підстанції надійшло повідомлення про пожежу. На місце події виїхали працівники 1-ої державної пожежно-рятувальної частини та частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька.

Черговим персоналом об’єкту на першому етапі організовано знеструмлення та заземлення електрообладнання. Старший диспетчер підстанції зустрів пожежно-рятувальні підрозділи, оформив і видав керівнику гасіння пожежі письмовий допуск на гасіння пожеж в електроустановках та доповів про обстановку. Він проінструктував рятувальників про вжиті заходи з відключення і заземлення обладнання та те, що лишилося під напругою біля осередку займання.

Від персоналу підприємства працівники ДСНС отримали діелектричне взуття, рукавиці, заземлюючі пристрої та оперативно приступили до гасіння «палаючого» автотрансформатору.

Під час локалізації умовної пожежі вогнеборці подали воду на охолодження сусідніх трансформаторів і організувати взаємодію з екстреними службами міста.

У результаті навчань відпрацьовано дії персоналу енергопідстанції та пожежно-рятувальних підрозділів, а також оперативних служб реагування обласного центру.

У навчанні взяли участь 18 чоловік особового складу, задіяно 4 одиниці спеціальної техніки підрозділів У ДСНС у Волинській області та стільки ж одиниць інженерної техніки аварійних служб міста.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині ряду ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ