На Волині міліціонери застерігають громадян від винахідливих шахраїв

На Волині міліціонери застерігають громадян від винахідливих шахраїв

04.02.15 11:29 0 655
Аби вкотре розповісти про найпоширеніші види шахрайств, володимир-волинські правоохоронці провели прес-конференцію з представниками місцевих засобів масової інформації.

У зв'язку зі збільшенням звернень щодо шахрайських дій невідомих осіб заступник начальника – начальник кримінальної міліції Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області Андрій Самусєв розповів журналістам про схеми, за якими діють спритники:

- Часто люди потрапляють на гачок шахраїв через мобільний телефон. Схема – проста, однак має певне психологічне підґрунтя й основана на грі почуттів. «Міліціонери» повідомляють людям про те, що син (брат, чоловік, племінник) скоїв злочин, а відтак перебуває у міліцейському відділку. При цьому зазвичай називають розповсюджені злочини: крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень або ДТП. При цьому пропонують «владнати» питання за певну суму, яку необхідно перерахувати на такий-то номер банківської картки або передати таксисту.

На жаль, незважаючи на попередження правоохоронців громадяни в паніці виконують всі вимоги «спасителя».

– У випадку надходження подібних дзвінків спочатку вислухайте афериста і погодьтеся віддати необхідну суму. При цьому одразу, поклавши слухавку, телефонуйте до правоохоронців і з'ясуйте, чи насправді ваш родич затримувався, якщо ні – повідомте про здирників. Решта – робота оперативників, – наголосив міліціонер.

Ще одним розповсюдженим способом є псевдоволонтерська допомога тим землякам, які перебувають у зоні проведення АТО. Але насправді такі люди часто не мають жодного відношення до надання реальної допомоги нашим землякам:

– А тому перед тим, як кидати у скриньки гроші чи перераховувати кошти на банківські рахунки, необхідно перевірити вказані дані.

Насамкінець правоохоронець нагадав громадянам основні правила поведінки у випадку купівлі товарі через мережу Інтернет, а також розповів алгоритм дій, який допоможе уникнути неприємних ситуацій, пов'язаних із шахрайствами.

СЗГ УМВС України

у Волинській області

(За матеріалами Володимир-Волинського МВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині вплив ...

КОМЕНТАРІ