Під час моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС Волині серйозних порушень не виявлено

Під час моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС Волині серйозних порушень не виявлено

04.02.15 09:40 0 637
Члени мобільної групи Громадської ради при УМВС України у Волинській області відвідали ізолятор тимчасовго тримання луцького міського відділу міліції та вивчили умови перебування громадян.

Моніторингова група була створена, щоби підвищити ефективність участі громадськості у здійсненні контролю за дотриманням законності та прозорості в діяльності міліції та попередити і недопустити порушення конституційних прав і свобод людини і громадянина, а також забезпечити захист їх законних інтересів.

Тож 28 січня було здійснено моніторинговий візит до Луцького МВ УМВС України у Волинській області. Члени мобільної групи відвідали чергову частину, ізолятор тимчасового тримання та оглянули всі службові приміщення міського відділу.

Голова Громадської ради при УМВС України у Волинській області Антон Цісарук розповів:

- Кожен із затриманих забезпечений індивідуальним спальним місцем і чистою білизною. Крім того, кожна камера облаштована санітарним вузлом, є вільний доступ до питної води. Приміщення кімнати ізолятора обладнене з розрахунку 4,5 квадратних метрів на одне ліжко-місце, працює примусова вентиляція, а в приміщенні дотримані відповідні норми температурного режиму. В ізоляторі працює душ, у кранах - гаряча вода.

Разом із тим, він зауважив, що в камерах недостатнє природнє освітлення. Тож, щоби усунути цей недолік, слід замінити всі вікна у приміщенні.

- Утримувані мають законне право скористатися послугами адвоката. Щодня їм забезпечено годинну прогулянку на свіжому повітрі. Медичну допомогу надає фельдшер установи, за необхідності – до затриманих міліціонери викликають бригаду «швидкої». Всі звернення за медичною допомогою фіксуються у відповідному журналі, - зауважив Антон Вікторович.

Члени групи з'ясували, що перед поміщенням в ізолятор тимчасового тримання громадяни пройшли медичний огляд, про що свідчить відповідний висновок лікарів. Під час візиту скарг на протиправні дії працівників міліції від затриманих не надходило.

Варто відзначити, що фойє приміщення луцького міськвідділу облаштоване камерами відеоспостереження, а всі його відвідувачі фіксуються у відповідному журналі, який веде постовий міліціонер.

- У той час, коли у міськвідділі перебували члени Громадської ради, люди мали змогу висловити свої зауваження з приводу недоліків у роботі міліції. Жодної скарги не надійшло. Щоправда, одна громадянка висловила невдоволення з приводу непунктуальності слідчого, з яким вона намагалася зустрітись. Тож після втручання моніторингової групи проблему одразу вирішили, - прокоментував Антон Цісарук.

Насамкінець члени моніторингової групи зауважили невідповідність вимогам кімнати для прийому громадян, яка не має окремого входу. Нею користується чергова зміна для роботи із затриманими і громадянами, які звертаються із заявами до правоохоронців міста.

Відповідно до результатів моніторингу, представники Громадської ради склали відповідний акт із врахуванням недоліків та пропозицій щодо їх усунення. Документ буде скеровано до керівництва обласного управління та луцького міського відділу міліції.

Секретаріат Громадської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: 95 помешкань буковинців ...

КОМЕНТАРІ