Прокуратурою Закарпатської області активізовано діяльність у сфері протидії корупції                         

Прокуратурою Закарпатської області активізовано діяльність у сфері протидії корупції                    

04.02.15 08:40 0 695
Завдяки вжитим прокуратурою області заходам, у тому числі проведенню координаційної наради керівників правоохоронних органів, значно активізовано діяльність правоохоронців у сфері протидії корупції. Лише у січні поточного року до кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень притягнуто 8 осіб, з яких трьох, на час досудового розслідування відсторонено від займаної посади, ще одного звільнено.

До суду для розгляду по суті спрямовано вісім обвинувальних актів щодо 8 осіб про вчинення корупційних злочинів, з яких 5 - пов’язані із одержанням неправомірної вигоди, 3 - щодо привласнення бюджетних коштів.

У закінчених кримінальних провадженнях до кримінальної відповідальності притягнуто двох посадових осіб органів місцевого самоврядування, 4 – посадові особи інших органів державної влади, одного державного службовця та одну особу яка тимчасово виконувала організаційно-розпорядчі функції.

Зокрема, галузевим відділом прокуратури області затверджено та передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою мисливствознавця державного підприємства «Берегівське лісове господарство» в одержанні від мешканців району неправомірної вигоди по 100 дол. США за здійснення впливу на службових осіб Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо видачі посвідчень мисливця.

Також, в січні, прокуратурою до суду скеровано і обвинувальний акт щодо начальника філії «Виноградівський Райавтодор», який звинувачується у одержанні від мукачівця неправомірної вигоди в розмірі 23 500 грн., за надання в користування (оренду) спецтехніки для укладки асфальту-бетону «Каток дорожній».

Закінчено і досудове розслідування стосовно викладача Мукачівського державного університету, який одержав від студентів неправомірну вигоду в розмірі 4600 грн., за успішну здачу іспиту. Його вже також направлено до суду з обвинувальним актом.

Прокуратурою затверджено та передано до суду і обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою головного бухгалтера Чорнопотіцької сільської ради Іршавського району, яка привласнила бюджетні кошти.

Обвинувальний акт стосовно голови дільничної виборчої комісії в с.Н.Апша Тячівського району, який підозрюється в розтраті бюджетних коштів, також направлено до суду.

Завідувач дитячим дошкільним навчальним закладом с.Ключарки Мукачівського району, яка також обгрунтовано підозрюється у привласненні бюджетних коштів постане перед судом – обвинувальний акт стосовно неї вже в суді.

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ