В Закарпатській області жителька Іршавщини опинилась на лаві суду за макову соломку

В Закарпатській області жителька Іршавщини опинилась на лаві суду за макову соломку

04.02.15 08:07 0 560
За вироком Іршавського районного суду до одного року позбавлення волі з призначенням іспитового терміну в один рік засуджено мешканку одного із сіл Іршавщини. Ця жінка постала перед судом за незаконне зберігання наркотичної речовини.

У серпні місяці жінка на своїй присадибній ділянці зібрала урожай самосіву рослин снодійного маку у кількості 144штук. Цей урожай вона зберігала у своєму будинку.

Про те, що жінка зберігає вдома маковиння, дізнались правоохоронці Іршавського райвідділу міліції. Для перевірки даної інформації відразу було направлено слідчо-оперативну групу. Дана інформація знайшла своє підтвердження.

Дійсно, жінка, яка тривалий час ніде не працювала, зберігала в шафі спальної кімнати сухі рослини снотворного маку. Як пояснила сама жінка, маковиння вона зберігала для власних потреб.

Вилучене зілля було направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області. Згідно висновку судово-хімічної експертизи, жінка зберігала макову соломка, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено.

За даним фактом Іршавським райвідділом міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (Незаконне зберігання наркотичної речовини без мети збуту), що карається обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Підсудна у суді щиро розкаялася, переконувала, що більше не матиме справу із маковинням. Обираючи міру покарання, суд врахував те, що підсудна вперше притягається до кримінальної відповідальності і макову соломку зберігала для власних потреб.

За незаконне зберігання наркотичних засобів жінка отримала умовне покарання з випробуванням строком на один рік, якщо вона протягом іспитового строку не вчинить нового злочину. Тож залишається сподіватись, що таке гуманне рішення суду піде жінці на користь, і вона більше не буде збирати урожаї маку.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ