У Львівській області фахівці центру з безпеки життєдіяльності провели лекцію для дітей з особливими потребами

У Львівській області фахівці центру з безпеки життєдіяльності провели лекцію для дітей з особливими потребами

04.02.15 11:22 0 641
Педагогічні працівники обласного методичного кабінету безпеки життєдіяльності населення провели у Львівській спеціалізованій школі - інтернаті № 101 «Марії Покрови для глухих дітей» семінар-практикум, щодо організації безпеки життєдіяльності дітей та підлітків з особливими потребами в сучасних умовах. Така лекція проводилася з метою формування у дітей умінь та навичок чітко діяти у надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я та життя, виховання та розвитку кмітливості, витримки та взаємовиручки.

Вихованці цього закладу прагнуть спілкування, навчання, активних ігор. Фахівці з безпеки життєдіяльності у цікавій та доступній формі донесли малюкам інформацію щодо безпечної поведінки в життєвому середовищі. В рамках заходу також було проведено роз’яснювальну роботу з педагогічними працівниками навчального закладу: моделювання надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, подолання наслідків та порядок дій виходу із них.

У якості допоміжного матеріалу педагогічні працівники центру БЖД населення підготували інформацію з правилами поведінки у надзвичайних ситуаціях для кожної вікової категорії учнів, зокрема: для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку - навчальні мультфільми щодо поведінки в побуті, навколишньому середовищі, під час зимових прогулянок; для старший дітей - інструкції з безпеки життєдіяльності в навчальних закладах, рекомендації щодо дій у різних надзвичайних ситуаціях; для вихователів – допоміжні методичні матеріали для проведення уроків з основ здоров’я та матеріали для створення кабінету з основ здоров’я.

Народна мудрість завжди супроводжує людське життя і гласить, що «мало любити життя – треба з ним ще й добре поводитись». Враховуючи ситуацію, яка склалася в Україні, найактуальнішою проблемою і предметом першочергової важливості постає необхідність навчити дітей та підлітків тому, як запобігти лиху, врятувати себе, надати допомогу іншим та знайти вихід із небезпечного становища.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Рівного потрапив ...
Наступна новина: Тернополянина,який обкрадав ...

КОМЕНТАРІ