Тернопільщина презентуватиме свій економічний та інвестиційний потенціал у Польщі

Тернопільщина презентуватиме свій економічний та інвестиційний потенціал у Польщі

04.02.15 15:46 0 619
Цьогоріч область відмовиться від уже традиційного міжнародного форуму в Тернополі, оскільки, як показала практика, він не дає бажаних результатів. Натомість планується презентувати економічний та інвестиційний потенціал краю на форумах у Польщі. Про це повідомили в департаменті економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської облдержадміністрації.

«З 15 по 17 лютого у Лодзі пройде VIII-й економічний форум, на якому Тернопільщина презентуватиме свій економічний та інвестиційний потенціал, - розповів начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ОДА Руслан Кулик. - Також область включена в усі програми інших польських форумів. Зокрема, у травневий форум регіонів у Кракові, на вересневий міні-Давос у Криниці. Під час цих заходів ми покажемо нашим партнерам, що Західна Україна – це не лише Львів та Івано-Франківськ, що й Тернопільщина може бути містком у Центральну і Східну Україну».

За словами Руслана Васильовича, також планується презентація потенціалу області в Києві в усіх посольствах чи консульствах, представники яких брали участь у минулорічному економічному форумі Тернопільщини.

«Окрім того, хочемо зробити бізнес-зустрічі з представниками країн Вишеградської четвірки. Адже саме ці країни є одними з найбільших інвесторів в економіку Тернопільщини і з точки зору експорту займають провідні позиції, - продовжив Руслан Кулик. - Хочемо зробити щось на зразок Днів Польщі, Словаччини, Чехії та Угорщини в Тернополі. Що ж до країн Веймарського трикутника, то, до прикладу, Німеччина – це країна, яка займає чільне місце за найбільшою кількістю створених на Тернопіллі спільних підприємств. Лідирує ця країна і по залученню в нашу область інвестицій. Також до нас мають приїхати керівники економічних місій усіх посольств, що є в Україні та які є учасниками Трейд-клубу. Для нашого краю - це можливість показати область і реальні галузі економіки, в які можна вкладати гроші. Тому Польща, яка як у першому, так і в другому об'єднанні займає ключову роль, має стати для Тернопільської області пріоритетом. Саме завдяки співпраці з цією країною, переконаний, ми прокладемо собі шлях в Європу».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Щодня курсанти ЛьвДУВС ...
Наступна новина: На Вінничині ряду ...

КОМЕНТАРІ