На Тернопіллі механізми фінансової підтримки впровадження енергозберігаючих заходів

На Тернопіллі механізми фінансової підтримки впровадження енергозберігаючих заходів

04.02.15 12:04 0 662
З жовтня 2014 року Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України започатковано програму державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення. Цей механізм передбачає відшкодування 20% тіла кредиту, отриманого населенням в ПАТ «Ощадбанк» на придбання твердопаливних та електричних котлів.

Станом на 10 січня механізмом пільгового кредитування скористалися 1629 сімей на загальну суму більше 28 млн грн.

У 2015 році Агенством заплановано розширення переліку заходів, на які надаватиметься державна підтримка населенню. Так ініціюється впровадження механізму відшкодування населенню частини тіла кредиту до 30% на встановлення склопакетів, придбання енергозберігаючих метеріалів, встановлення приладів обліку тощо.

Також механізм державної підтримки розроблено для ОСББ. Проектом запропоновано відшкодовування 40% суми кредитів на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Державна підтримка надаватиметься на придбання енергозберігаючих двокамерних склопакетів для вікон, індивідуальних теплових пунктів, засобів обліку тепла і води, модернізацію систем освітлення у місцях загального користування тощо.

Окрім надання співфінансування для підвищення енергоефективності в будівлях, проект сприятиме також збільшенню кількості ОСББ в країні.

Загалом, у 2015 році на реалізацію вказаних програм пільгового кредитування передбачається спрямувати 343,5 млн грн державних інвестицій.

Крім того, у грудні 2014 року компанія «Греса-Групп» спільно з енергозберігаючого обладнання та утеплення будівель.

Кредитна програма призначена для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), юридичних та фізичних осіб-підприємців малого і середнього бізнесу та передбачає надання кредитів на термін до 3-х років під 3-11% річних. До товарів, на які надається кредит, згідно з акційними умовами, відноситься опалювальне, енергогенеруюче, водонагрівальне та кліматичне обладнання, а також системи теплоізоляції.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: 05.02 у м. Житомир ...

КОМЕНТАРІ