Житомирські оперативники за підозрою у скоєннф жорстокого вбивства затримали у столиці двох молодиків

Житомирські оперативники за підозрою у скоєннф жорстокого вбивства затримали у столиці двох молодиків

04.02.15 08:06 0 693
Наприкінці січня в одному з сіл Малинського району родичі знайшли тіло жорстоко побитого 60-річного чоловіка. Розплутуючи обставини смерті пенсіонера, оперативники вийшли на двох молодиків, які тимчасово проживали у Києві. Нині обох затримано, їм оголошено про підозру у вчиненні вбивства з корисливих мотивів.

Загиблого у селі знали як спокійного та некапосного чоловіка. До того ж, уже тривалий час він самостійно майже не пересувався й у побутових справах сподівався лише на допомогу інших. У міру можливості за ним доглядала літня матір, яка проживає поруч. Втім частенько до літньої кухні, де чоловік, у більшості, перебував, навідувалися й місцеві гуляки, шукаючи собі прихистку для застільних бесід та сяк-так допомагаючи нужденному.

Повідомлення про насильницьку смерть потерпілого для багатьох односельців стало несподіванкою. На тілі чоловіка було зафіксовано численні переломи та серйозні внутрішні травми. Кому знадобилось вбивати нещасного, та й навіщо? Зла вчинити він не міг, а забирати у нього було просто нічого.

Тож з'ясувати мотиви та обставини жорстокого злочину взялися працівники міліції, які прибули до села.

Опитавши місцевих жителів, оперативники встановили коло осіб, які час від часу спілкувались із загиблим, а також дізнались про нещодавніх візитерів чоловіка. Почергово відпрацьовуючи кожного із знайомих, міліціонери виявили низку цікавих деталей. Врешті їм вдалося вийти на молодика, який кілька тижнів тому гостював у потерпілого разом з постійними клієнтами.

Як розповів начальник Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Віктор Бугира, немісцевий хлопець приїздив у село на підзаробітки – разом з товаришем рубали дрова пенсіонерам, а потім «відзначали» зароблене. Так і опинилися у хатині загиблого.

Аби зустрітись із заробітчанином та перевірити певні підозри, оперативники виїхали до столиці, де, за їх інформацією, чоловік тимчасово проживав.

У ході подальших спеціальних заходів було встановлено місцеперебування підозрюваного. Його затримали разом із спільником.

- Уже за добу після вчинення злочину підозрювані були встановлені, - продовжує Віктор Бугира. - Як з'ясувалось, молодики, обоє з Житомирщини, уже тривалий час ведуть розгульний спосіб життя і, фактично, ніде не працюючи, дозволяють собі знімати квартиру у столиці.

За словами парубків, вони в черговий раз шукали можливості легко підзаробити, коли один з них згадав про самотнього пенсіонера з Малинщини, в якого нещодавно гостював. Мовляв, «буде легко відібрати гроші – пенсію ж отримує». Сіли на електричку й вже за кілька годин опинились в хатині нещасного.

За характером нанесених пенсіонерові тілесних ушкоджень, його просто по-звірячому забили. З будинку забрали мобільний телефон (згодом перепродали за 40 грн) та 200 гривень, збиралися прихопити й телевізор, втім в останню мить передумали.

Нині молодикам по 24 та 25 років, один з них раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу. За накоєне цього разу обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині кадрова ...

КОМЕНТАРІ