В Луцьку управління культури підвело підсумки роботи за минулий рік

В Луцьку управління культури підвело підсумки роботи за минулий рік

05.02.15 13:56 0 758
В управлінні культури міської ради відбулася розширена нарада за участю керівників та творчих працівників комунальних закладів культури, під час якої підведено підсумки роботи за минулий рік та окреслено завдання на 2015 рік.

Начальник управління Тетяна Гнатів акцентувала, що робота галузі у 2014 році була стабільною. У місті збережено мережу і кадровий потенціал закладів культури, налагоджені культурні зв'язки на міжнародному рівні, відбувалися культурно-мистецькі та культурологічні заходи. Загалом протягом 2014 року проведено близько 2000 заходів, основна частина яких, у зв'язку з складною ситуацією в країні, спрямовувалася на консолідацію громади, активізацію діалогу, утвердження патріотизму та національної самосвідомості. Зокрема, відбувалися благодійні акції зі збору коштів для учасників АТО, зустрічі з членами сімей Героїв Небесної Сотні, інші заходи національно-патріотичного змісту. З огляду на події, що відбуваються на сході України, було прийнято рішення про зміну формату та відмову від масштабних розважальних заходів. В результаті зменшено фінансовий ресурс Програми фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів на 2014 рік, що дало можливість заощадити кошти та спрямувати їх на інші нагальніші потреби.

Забезпечено належні умови у школах естетичного виховання, де початкову мистецьку освіту здобуває понад 2000 дітей. Близько 200 учнів у 2014 році стали лауреатами міжнародних, всеукраїнських та обласних мистецьких конкурсів. Додатково встановлено пільги в оплаті навчання для дітей учасників АТО.

Значно активізувалася робота бібліотечних закладів, які стають повноцінними інформаційно-ресурсними центрами та центрами громадської активності. Помітно пожвавилась робота й у відремонтованих приміщеннях Теремнівського будинку культури та будинку культури мікрорайону Вересневе.

Зроблено вагомий крок у налагодженні та активізації міжнародної діяльності закладів культури міста. Встановлено тісні творчі та партнерські зв'язки між музичними школами №1 міста Луцька та міста Білгорай (Польща), а також між Луцькою художньою школою та художнім ліцеєм м.Налєнчув (Польща). Аматорські колективи Палацу культури, творчі колективи музичних шкіл міста, окремі виконавці презентували свої таланти на міжнародних фестивалях у Польщі, Болгарії, Румунії, Франції. Започатковано реалізацію українсько-шведського проекту «Подолання стереотипів для побудови довіри та надії», яким передбачено проведення спільних заходів, спрямованих на покращення міжкультурного діалогу, налагодження ефективної комунікації та взаєморозуміння між місцевими громадами та активізацію участі їх членів у суспільних процесах. Триває реалізація програми “Інтеркультурні міста”, яка підтримується Радою Європи і передбачає культурний розвиток та формування міської політики, використовуючи інтеркультурний підхід.

У 2014 році проведено капітальний ремонт системи опалення у приміщенні художньої школи, відремонтовано покрівлі будівель музичних шкіл №3 та №1, встановлено пожежну сигналізацію у приміщенні Палацу культури, проведено часткову заміну вікон на енергоощадні, проведено поточні ремонти у приміщеннях закладів.

Окрім підсумків роботи, Тетяна Гнатів окреслила напрямки роботи галузі у 2015 році. Зокрема, звернула увагу на необхідність переформотування роботи закладів відповідно до вимог сьогодення, активізації роботи щодо участі у міжнародних проектах, залучення інвестицій, розвитку культурних індустрій. Наголосила на тому, що розпочато роботу над розробкою Стратегії розвитку галузі культури Луцька, яка передбачатиме модернізацію закладів, впровадження інноваційних програм, активізацію роботи з громадськістю, системне вивчення потреб користувачів культурних послуг, підвищення фахового рівня працівників, а також посилення соціально-економічної ролі культурної спадщини як ресурсу розвитку місцевої громади.

Серед основних запланованих заходів 2015 року щодо зміцнення матеріально-технічної бази закладів: ремонт даху будівель бібліотеки-філії №5, бібліотеки-філії №10, художньої школи; капітальний ремонт покрівлі 2 корпусу Палацу культури; ремонт приміщення 1 корпусу музичної школи №1; проведення часткової заміни вікон на енергоощадні у приміщеннях музичної школи №1, музичної школи №2 і художньої школи; встановлення лічильників обліку тепла у приміщеннях бібліотеки-філії №10 та художньої школи; виготовлення проектної документації на проведення капітального ремонту приміщення бібліотеки-філії №3 та клубу «Патріот Батьківщини».

На завершення наради Тетяна Гнатів подякувала усім працівникам галузі за роботу, розуміння та підтримку, процесів, що відбуваються у сфері культури.”

Управління культури міської ради (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У зону АТО вирушили ...

КОМЕНТАРІ