Луцьк: микола Романюк позитивно оцінив роботу управління туризму та промоції міста

Луцьк: микола Романюк позитивно оцінив роботу управління туризму та промоції міста

05.02.15 15:37 0 784
Члени виконавчого комітету постійно заслуховують інформацію керівників комунальних підприємств та установ щодо результатів роботи очолюваних ними організацій. Так, під час сьогоднішнього засідання звітувала начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда про роботу управління за підсумками 2014 року.

Вона повідомила, що робота управління у 2014 році здійснювалась відповідно до «Програми розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі у місті Луцьку на 2013–2014 роки», затвердженої рішенням Луцької міської ради від 28.11.2012 року № 34/42.

Завдання, поставлені перед управлінням, виконувались за такими основними напрямками:

1.Реалізація міжнародного культурно-туристичного проекту «Шлях Гедиміновичів». У 2014 році до проекту приєдналися міста Укмерге (Литва) і Кутна Гора (Чехія).

2. Відкриття нового об'єкту туристичного інтересу – Вежі Чорторийських Окольного замку, пам'ятки архітектури національного значення XV ст.

Триває пошук грантових коштів для відкриття нового об'єкту туристичного інтересу – Вежі Чорторийських та перетворення його на осередок збереження середньовічної культури, ремесел, лицарської справи.

3. Створення об'єднання представників туристичного бізнесу — Туристичного альянсу Луцька.

4. Покращення іміджу міста серед туристів і лучан шляхом проведення тематичних екскурсій та культурно-просвітницьких заходів, відзначення 585 річниці з'їзду європейських монархів у Луцьку.

Протягом року управлінням і за його сприяння було проведено більше сорока різноманітних заходів. Переважна більшість з них проходила під егідою 585-ї річниці З'їзду європейських монархів у місті Луцьку.

Наймасштабнішими з них були: презентація книги-поеми Віктора Гребенюка «Європа. Луцьк.1429-й», яка розповідає про Луцький з'їзд монархів 1429 року; відкриття пункту прокату велосипедів і перша велоекскурсія (безкоштовна) «Луцьк на ровері»; майстер-клас зі скелелазіння на мурах Луцького замку спільно з Федерацією альпінізму та скелелазіння України; театралізована екскурсія «Таємниці Старого міста» (авторська розробка театру-студії «ГаРмИдЕр»); концерт органної духовної музики у Кафедральному костелі святих Апостолів Петра і Павла.

Луцьк вдруге долучився до міжнародного Європейського тижня мобільності, в рамках якого проведено акції «Чиновник на велосипеді» та «День ПАРКування».

Міжнародний день туризму було відзначено проведенням ІІ турніру з гри «Брейн-ринг» серед вузів Луцька на Кубок міського голови.

10 жовтня 2014 року, з нагоди 585-ої річниці З'їзду європейських монархів у Луцьку, управлінням було організовано театралізоване відкриття виставки литовського художника Артураса Слапшиса «Правителі та визначні діячі Великого князівства Литовського» у Художньому музеї міста. Колекція портретів є найповнішою та унікальною, адже більше, ніж половина державних діячів зображені на полотні вперше. Вперше в Україні, і саме в місті Луцьку експонувалася виставка (впродовж двох місяців).

Проведено благодійний аукціон картин литовського художника Артураса Слапшиса. Кошти від продажу картин передано на лікування пораненого в зоні АТО лучанина Сергія Федотова.

Доповідачка детальніше зупинилася на Проектах управління, які були реалізовані, та поінформувала про пріоритетні завдання на 2015 рік.

Міський голова Микола Романюк позитивно оцінив роботу управління у 2014 році. Він вважає, що потрібно чіткіше визначити пріоритети щодо розвитку Старого міста. Зокрема, у першому півріччі потрібно підготувати проектно-кошторисну документацію для реконструкції підземелля. Також більше уваги приділити благоустрою території Луцького замку та навколо нього. “Потрібно активніше залучати грантові кошти на розвиток туризму міста”, - сказав Микола Романюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ